Artikkelit

Start / Artikkelit / Kesämökki – toteutumista odottava unelma

Kesämökki – toteutumista odottava unelma

Kesämökki – pieni torppa tai moderni loma-asunto –, jossa voi ladata akkuja, kun kaipaat taukoa arjesta, on monien unelma. Kuvittele, että voisit kasvattaa omia tomaattejasi, rakentaa kirjahyllyn tai vain istua kahvikuppi kädessäsi ja nauttia linnunlaulusta. Se on vasta elämää!

Ja toisin kuin monet muut unelmat, tämä on sellainen, jonka hyvin monet voivat toteuttaa. Sen ei tarvitse edes viedä paljon aikaa. Jo ensi keväänä voit istua unelmiesi talossa tai sen ulkopuolella ja suunnitella kesän projekteja ja seikkailuja.

Unelmiesi kodin löytäminen voi olla mahdollista, mutta se sijaitsee harvoin tai ei koskaan unelmapaikassa, riittävän kaukana kaupungista vangitakseen rauhaa, mutta ei silti niin kaukana, että sinne pääseminen olisi valtava projekti. Siksi on hyvä idea ostaa valmis talopaketti Polhusilta. Silloin tiedät heti alusta lähtien, miltä talo näyttää, kuinka kauan sen rakentaminen kestää ja – ei vähäisimpänä – kuinka paljon se lopulta maksaa. Mukana tulee myös valmiit piirustukset, joilla voit hakea rakennuslupaa viimeisten kysymysmerkkien oikaisemiseksi.

Polhusilla valitset juuri tarpeisiisi sopivan talon. Oikean kokoinen, yksi tai kaksi kerrosta, tasakatto tai kalteva katto, ikkunat ja ovet, puutavaran paksuus, katon pinnoite, kuisti ja kaikki muu, mikä tekee talosta juuri sinun näköisesi. Tämän lähtökohdan avulla sinun tarvitsee vain löytää unelmatontti talon rakentamiseen. Tontti riittävän kaukana, naapurit kohtuullisen etäisyyden päässä, syrjäinen metsätontti tai avomeritontti, ja tietenkin omaan budjettiisi sopivaan hintaan. Kun olet tehnyt päätöksesi tontista, voit vain odottaa, että Polhus toimittaa rakennuspaketin sinne kaikkine osineen.

Tästä hauskuus alkaa – talon rakentaminen. Kokoamisvalmiin rakennuspaketin ansiosta sinun ei tarvitse olla puuseppä tai edes erityisen kätevä käsistäsi. Talon rakentamisen hoitavat helposti kaksi järjestelmällistä henkilöä, jotka osaavat lukea asennusohjeita, joten muutaman päivän kuluttua unelma omasta kesämökistä voi olla jo valmis.

Onko se unelmasi – toteuta se nyt! Mieti, minkälainen tarve ja budjetti sinulla on, päätä mikä Polhusin malleista sopii parhaiten, selvitä tontin hinta haluamaltasi alueelta saat ja ala laskea mahdollisia uhrauksia tavoitteen saavuttamiseksi. Ehkä olet lähempänä unelmaa kuin uskotkaan.