Artikkelit

Start / Artikkelit / Rakennussarjan hyvät puolet

Rakennussarjan hyvät puolet

On eri asia ostaa Ikean huonekaluja, mutta uskaltaako todella ostaa kokonaisen talon rakennussarjana? Kirjahyllyn ja rakennuksen, kutenmökin, vierasmajan, pihavaraston, kesämökin, saunan, autotallin, autokatoksen, huvimajan, paviljongin tai niinkin pienen talon kuin kompostikäymälän tai leikkimökin, välillä on suuri ero. Lyhyt vastaus on "kyllä". Seuraavaksi kerromme yksityiskohtaisemman vastauksen ja syitä.


Kätevää ja helppoa


Talon rakentaminen alusta asti irtopuutavarasta on useimmille vaikea tehtävä. Talo on paljon enemmän kuin vain seinät, lattia ja katto. On olemassa paljon sääntöjä ja periaatteita kantokyvyn, katon kaltevuuden, vahvuuden, ilmarakojen, paloturvallisuuden ja muun suhteen, sekä kauaskantoiset seuraukset, mikäli jotain tekee väärin. Aina voi turvautua piirustuksiin, jottei riko mitään lakeja, mutta siltikin on mahdollista turmella rakennusmateriaalia tai lyhentää tuntuvasti rakennuksen elinikää tahattomilla virheillä.


Esivalmistettu talo valmiiksi tehdyillä seinillä, jotka ovat rakennuselementteinä tai salvottuina, poistavat edellä mainitun kaltaiset ongelmat. Mahdolliset ilmaraot ovat valmiina ja oikean mittaisina. Elementit yhdistetään valmiiksi taloksi samaan tapaan kuin legopalikat.


Lisäksi toimituksesta tulee nopeampaa ja yksinkertaisempaa kuin toimittaa valmiiksi rakennettuna, jopa silloin kun puhumme niinkin pienistä taloista kuin leikkimökeistä tai työkalupihavarastoista. Sillä on vaikutusta myös lopulliseen hintaan. Ostamalla rakennussarjan saa yksinkertaisesti parhaat puolet molemmista maailmoista – helpompaa kuin irtopuutavarasta rakentaminen sekä edullisempaa kuin valmiiksi rakennettu.


Vähemmän kysymysmerkkejä


Talon rakentamisessa on paljon huomioon otettavia asioita. Ja huolimatta siitä, kuinka huolellisesti kaiken suunnittelee, aina tapahtuu jotain odottamatonta. Esimerkiksi tilattu materiaali ei saavu ajallaan tai sitä ei ole saatavilla. Suuri osa rakennusmateriaalista, jota käytetään talon rakentamiseen, on kokonaan tai osittain puuta, joka on elävä materiaali, jolla on lyhyt läpimenoaika. Ei voi tietää varmaksi, että tilatut laudat, palkit tai ovet ovat saatavilla juuri silloin kuin niitä tarvitsisi.


Sama asia pätee työvoimaan. Heitä ei ole tehty puusta, mutta he voivat myös olla myöhässä. Ja jos puuseppä myöhästyy, joutuu ehkä siirtämään varaamaansa putkiasentajaa, joka taas on vastaavasti riippuvainen sähköasentajasta. Kaikesta tulee aikaa vievää sähellystä, joka tuskin koskaan sujuu kivuttomasti.


Ostamalla talon rakennussarjana on paljon vähemmän asioita, joissa voi käydä hullusti. Toimitus ilmoitetaan hyvissä ajoin ja lopun työstä tekee asiakas itse, jolloin ei olla riippuvaisia muista. Suurin epävarmuustekijä, hinta, on tiedossa jo varhaisessa vaiheessa, eikä tarvitse pelätä yllättävää shokkia siitä, että kaikesta tuli kalliimpaa kuin suunnitteli.


Miten kaikki onnistuu?


Suurin turvan tunteen aiheuttaja lienee kuitenkin se, että lopputuloksen tietää etukäteen. Polhusin rakennussarjat ovat selkeästi dokumentoitu sekä tietojen että kuvien suhteen, ja on mahdollista jopa mennä katsomaan, miltä saman mallin talo valmiiksi rakennettuna näyttää. Muuta ei tarvitse tehdä kuin kaikessa rauhassa valita, minkä talon haluaa.


Kun rakennussarja toimitetaan, kaikki materiaalit sisältyvät. Riskiä ei ole sen suhteen, että saisi vääränlaiset ruuvit tai väärät vuorilistat. Paketissa on saatavilla myös piirustukset ja asennusohjeet, miten kaikki kootaan, oikealla tavalla ja oikeassa järjestyksessä.


Ja jos kysymyksiä ilmenee – ja melkein aina niin käy – Polhusin asiakaspalvelu ja rakentamisen asiantuntijat ovat aina puhelinsoiton tai sähköpostin päässä. Polhusin rakennussarjassa on pakettihinta ja pakettiin sisältyy täysi tukemme, kunnes talo on valmis ja asiakas tyytyväinen.