Artikkelit

Start / Artikkelit / Vierasmaja – paikka elämiseen

Vierasmaja – paikka elämiseen

Vierasmaja tarjoaa monelle rauhaa ja hiljaisuutta – oman talon, jossa voi lukea, kirjoittaa ja työskennellä hiljaisuudessa. Mutta on myös mahdollista ajatella päinvastoin. Koska vierasmaja on vapaasti seisova rakennus, jonka seinissä on eristys, siellä on mahdollista asua ja oleskella häiritsemättä perheen tai rivitalonaapureiden rauhaa.

Vierasmaja on erinomainen esimerkiksi musiikkistudiona ja harjoitustilana. Kokoa sillä on enemmän kuin tarpeeksi majoittamaan kokonainen rockbändi, jolla on rumpusetti, akustiset jousisoittimet ja tietenkin solisti. Jos joku perheenjäsenistä soittaa rumpuja tai viulua, tämä ratkaisu voi pelastaa sekä mielenrauhan että avioliiton.

Vaikka et soittaisi itse, saatat haluta kuunnella musiikkia, ja kovaa. Musiikin ystävät voivat laittaa kuulokkeet päähän, mutta kaikki musiikista kiinnostuneet tietävät, ettei se koskaan ole sama kuin koko huoneen täyttäminen äänellä. Se on kuin katsoisi elokuvaa älypuhelimella. Jos et voi tehdä sitä kunnolla, voit yhtä hyvin jättää sen tekemättä. Siksi vierasmaja voidaan edullisesti varustaa kotiteatterijärjestelmällä jossa on vaikuttava surround-äänentoisto. Täällä voit nauttia hyvästä musiikista ja maailmanluokan elokuvasta ilman, että vähemmän innostuneet kanssaihmiset häiritsevät sinua.

Tietokonepelit ovat toinen toiminto, joka jakaa ihmiskunnan kahteen osaan. Pelaajat ovat ryhmä, joka mielellään haluaa hiljaisuutta ympärilleen ja samalla nauttia rajattomista määristä elämiä. Onko teilläkin sellainen tilanne, että pelaat multiplayer-pelejä tuttujen ja tuntemattomien kanssa, puhut ja huudat, kun taas kaikkien ympärillä olevien tulisi mieluiten olla hiljaa ja tassutella varpaillaan? Se toimii huonosti koko perheen kodissa, mutta vierasmajassa se ei ole ongelma eikä mikään.

Monet käsityöharrastajat saattavat vaatia hieman enemmän tilaa, etenkin jos käytät vasaraa, poraa tai pyörösahaa. Harrastus on tietenkin tärkeä sitä harjoittavalle, mutta sietämätöntä muille hänen lähellään. Ohjaa harrastusaktivisti vierasmajaan, ja kaikki ovat tyytyväisiä ja onnellisia.

Ääni saattaa tuntua vähäpätöiseltä. Kun taloudessa asuu useampi henkilö, on tärkeää tulla toimeen ja kunnioittaa muita, ja ääni on silti vain paineilmaa, joten kuinka paha se voi oikeasti olla? Aika huono itse asiassa. Jopa matalataajuinen, häiritsevä melu johtaa unihäiriöihin, päänsärkyyn ja väsymykseen.

Eikä vähiten ärsyttävää! Voisiko tämän ratkaista sillä, että antaa meluavan henkilön mennä yksin vierasmajaan ja jatkaa meluamistaan? Se on tietenkin voitto kaikille mukana oleville, joten ennen kuin käytte toistenne hermoille ja olette valmiita aloittamaan maailmansodan – hankkikaa ihmeessä vierasmaja Polhusin valikoimasta.