Artikkelit

Start / Artikkelit / Mökin rakentaminen

Mökin rakentaminen

Kun olet aloittamassa mökin  rakentamisen tontillesi, se voi olla fiksu tapa hankkia lisätuloja, toimia ensiasuntona teinille, joka haluaa muuttaa pois kotoa tai vieraskotina, kun sukulaiset ja ystävät tulevat käymään. On myös tuhat syytä haluta enemmän tilaa, ja mökkien rakentaminen on myös helpompaa kuin uskoisikaan.

Talonomistajan helpotukseksi

Mökkiuudistus luotiin helpottamaan asunnon omistajien omalle tontille rakennettavan, täydentävä talon rakentamista ilman rakennuslupaa ja monimutkaisia määräyksiä, mutta tiettyjä sääntöjä on olemassa. Mökki saa olla kooltaan enintään 30 neliömetriä eikä mökkiä saa rakentaa yhteen jo tontilla olevan talon kanssa. Mökin maksimikorkeus on neljä metriä maasta katon huipulle, mutta mikään ei estä rakentamasta paljon matalammin, jotta et peitä asuinrakennuksen näköalaa. Jos valitset talon, jossa on tasainen harjakatto ja jossa ei ole parvea, saatat pärjätä kolmen metrin korkeudella.

Mökki 30m² Eva
24 829 €

Mökki 30m² Eva

29,9 m² + parvi 10,4 m²

Salvottu mökki, jossa on neljä huonetta ja kattoikkuna.

  • Integroitu sadevesijärjestelmä
  • Valmistettu Euroopassa
  • 4 mm turvalasia
Lue lisää

Kompromissi, joka sopii monille

Voit rakentaa mökkejä irtopuusta, mutta mökkien rakentaminen itse tyhjästä vie aikaa ja asettaa rakentajalle suuria vaatimuksia. Mökkipaketin ostaminen on kompromissi, joka sopii useammalle ihmiselle. Näin voit valita mallin rauhassa, hankkia mökin piirustuksilla ja tietää kustannukset etukäteen. Mökin hintaan vaikuttaa se, minkä mallin valitset, ja monet kokevat olonsa turvalliseksi tietäessään hinnan heti alusta alkaen.

Joitakin asiakkaita pelottaa sen sijaan työtaakka. He menevät vielä pidemmälle ja ostavat mökkipaketin avaimet käteen -periaatteella. He saattavat haluta välttää itse rakentamista ja siksi jättävät rakentamisen mieluummin ammattilaisten hoidettavaksi ja tulevat itse paikalle, kun on aika sisustaa oma talo. Tämä onnistuu myös Polhusin rakennuspaketeilla, sillä meillä on yhteyksiä eri ammattilaisiin eri puolilla maata, jotka auttavat konkreettisella tavalla kokoonpanossa asiakkaille, jotka eivät halua tehdä sitä itse.

Älä pelkää työtä

Mutta älä pelkää työtä! Polhus-paketit on suunniteltu siten, että myös sellaiset asiakkaat, joilla ei ole aikaisempaa rakentamiskokemusta, voivat selviytyä siitä mukana olevien ohjeiden ja piirustusten avulla. Lisäksi Polhusin rakennusalan asiantuntijat, joilla on laaja kokemus mökkien rakentamisesta, ovat vain puhelun päässä koko rakennusprosessin ajan ja tarjoavat vinkkejä ja neuvoja.