Artikkelit

Start / Artikkelit / Leikkimökki jokaiselle

Leikkimökki jokaiselle

Leikkimökkejä usein ostetaan lasten vuoksi. Eikä mikään ihme, sillä kuka vanhempi ei haluaisi hemmotella lastaan hauskalla leikkimökillä? Vanhempana ei ole mitään hauskempaa kuin tehdä lapsesi onnelliseksi. Jos annat heille talon, sinusta tulee myös supervanhempi heidän silmissään, ja se on tietenkin maailman paras tunne. Myös kaikki aikuiset, joilla oli lapsena leikkimökki, muistavat, millaista oli, kun pihalla oli oma pieni talo. On siis selvää, että haluat antaa tämän myös omille lapsillesi.

Tehkää se yhdessä! Järjestä perhekokous, jossa päätätte yhdessä, mihin leikkimökki sijoitetaan, mikä malli kannattaa valita ja minkä värisen mökin valitsette sopimaan talon julkisivuun. Tehkää siitä koko perheen projekti, jossa tasoitatte maan ja rakennatte sitten mökin yhdessä asennusohjeen mukaan ja lopuksi tietenkin maalaatte sen.

Kun leikkimökki on paikallaan, se on lapsille on oma paikka, jossa he ja heidän ystävänsä voivat viettää aikaa. Täällä he voivat piirtää, pelata pelejä ja leikkiä omilla ehdoillaan. Aivan kuten aikuiset, myös lapset tarvitsevat omaa aikaa ja omat paikat. Se, että lapset ovat riippuvaisia vanhemmista ja muista aikuisista, ei tarkoita, että heiltä puuttuisi oma yksityisyyden tarve.

Lapset haluavat kehittää omia leikkejään, ja se heille tulisi myös sallia. Näin he oppivat, kuinka elämä toimii, ja pitkällä aikavälillä he saavat avaimet aikuisen elämään. Jokainen ryhmätyö myös töissä olisi mahdotonta toteuttaa ilman lapsena leikittyjä leikkejä, joten tämä on tärkeää sekä yksittäisille lapsille että koko yhteiskunnalle. Ja kun lapset leikkivät leikkimökissä, voit vanhempana pitää lapsia silmällä heitä häiritsemättä.

Ja ilman, että he häiritsevät sinua! Riippumatta siitä, kuinka paljon rakastat lapsiasi, heidän leikkinsä perheen kotona voivat ajoittain olla hieman liian intensiivisiä. Varsinkin jos lapset ovat tuoneet ystäviä kotiin, mikä on tietenkin hyvä asia, johon sinä vanhempana haluat rohkaista. Kun lapset leikkivät pienen etäisyyden päässä, tätä kutsutaan yleensä win/win-tilanteeksi. Sekä lapset että vanhemmat voivat hyvin tällä etäisyydellä. Se rakentaa luottamusta perheeseen ja kehittää lapsista itsenäisiä yksilöitä.

Talvella tai kun lapset ovat kasvaneet ja muuttaneet pois, leikkimökki toimii erinomaisesti säilytystilana. Vaikka ovi on hieman liian matala, jotta aikuinen pääsisi sisään ilman kyyristymistä, voit ehdottomasti säilyttää mökissä puutarhatyökaluja tai ulkokalusteiden tyynyjä. Joten vaikka leikkimökki on suunniteltu lapsille, sieltä löytyy jokaiselle jotakin.