Artikkelit

Start / Artikkelit / Leikkimökin rakentaminen – vinkit

Leikkimökin rakentaminen – vinkit

Leikkimökin rakentaminen on asia, joka löytyy usean vanhemman to-do-listalta. Ehkä leikkimökki on enemmän lasten haave kuin aikuisten, mutta on kaikkien etu, että lapset touhuavat omalla tontilla, riittävän kaukana ollakseen yksin leikkiensä kanssa ja riittävän lähellä ollakseen vanhempien valvovan silmän alla. 

Leikkimökin rakentaminen itse on useimmille sopivan kokoinen projekti. Sekä kustannukset että työpanos ovat kohtuulliset. Ehkä voit antaa lasten osallistua ja antaa heidän auttaa esimerkiksi perustusten valamisessa tai leikkimökin maalaamisessa. Ellet sitten halua tehdä leikkimökistä hauskaa yllätystä, joka vain eräänä kauniina päivänä ilmestyy tontille.


Leikkimökin rakennuslupa – tarvitaanko sellaista?

Normaalisti leikkimökin rakentamiseen ei tarvita rakennuslupaa. Tarkista kuitenkin oman asuin- tai rakennuspaikkakuntasi lupakäytännöt suoraan paikallisesta rakennusvalvonnasta. Niiden yhteystiedot löydät usein suoraan kunnan kotisivuilta.

Vaikka kyseessä onkin vainleikkimökki lapsille se ei tarkoita, että tarvitsee tyytyä matalampiin standardeihin tai rumiin rakennuksiin tontillasi. Hyvin rakennettu leikkimökki kestää usein lapsiesi lapsuutta pidempään. Kun kerran rakennat, mikset valitsisi suoraan sellaista mallia, jossa riittää tila esimerkiksi puutarhatarvikkeille, ulkokalusteille tai pyörille? Isot ja hyvin tehdyt leikkimökit toimivat tarvittaessa myös pihavarastona tai jopa lisätilana, jos nuoresi kasvavat ulos omista huoneistaan.

Tulisiko leikkimökki tehdä itse alusta alkaen, ostaa kokonaan valmiina vai ostaa rakennussarjana? 

Voit tehdä kuten haluat. Irtotavaran etu on matalampi hinta. Jos ostat valmista, se on nopeampaa ja yksinkertaisempaa. Rakennussarjassa yhdistyy kahden vaihtoehdon parhaat puolet. Sen avulla voit budjetoida kulut ja saada hyvän lopputuloksen. Polhus.fi:n rakennussarjoilla onnistut, vaikket olisi rakentanutkaan aiemmin. Saat myös apua Polhus.fi:n rakentamisen asiantuntijoilta, jotka ovat vain yhden puhelinsoiton päässä koko rakennusprosessisi ajan.