Artikkelit

Start / Artikkelit / Pidennä leikkimökin käyttöikää

Pidennä leikkimökin käyttöikää

Kaikki vanhemmat ovat yhtä mieltä siitä, että lapset kasvavat liian nopeasti. Yhtäkkiä he ovat muuttaneet pois kotoa ja kasvattavat omaa perhettään vanhempien ihmetellessä, kuinka näin kävi. Hehän ovat tuskin itse vanhentuneet kuluneiden kahdenkymmenen vuoden aikana.

Ja silloin voit kysyä itseltäsi, kannattaako hankkia lapsille leikkimökki. Se on hauska paikka leikille ja mielikuvitukselle, mutta ehditkö edes asentaa sen pihalle vai jääkö se seisomaan siellä muistomerkkinä kotoa lähteneistä lapsista, ennen kuin maali on kuivunut?

Ei hätää, tilanne ei ole lainkaan niin paha. On monta asiaa, joita tulee huomioida ennen leikkimökin hankkimista, kuten ehkä sitä, onko perheeseen tulossa useampi lapsi leikkimökin asukkaaksi. Siinä tapauksessa leikkimökistä saa tietenkin enemmän irti! Voit tietenkin ostaa leikkimökin myös siksi, että siitä saa monikäyttöisen sen käyttöiän aikana. Sillä vaikka leikkimökki on ensisijaisesti suunniteltu lasten leikkeihin, se voi toimia loistavasti myös säilytystilana, kuten työkaluvajana, ulkokalusteiden, tyynyjen, ruukkujen ja kasvien säilyttämiseen talvella, grillin työkaluille ja tarvikkeille, tai oikeastaan mihin vain, mihin sitä tarvitset. Jos se on tarpeeksi korkea haravoille ja lapioille, voit säilyttää niitä siellä, vaikka mökissä olisi kapea ovi.

Jos hankit isomman mallin, leikkimökki voi toimia myös vierasmajana ainakin kesällä. Ajattelemalla luovasti eikä vain näkemällä leikkimökkiä leikkimiseen sopivana sitä voidaan käyttää tehokkaammin ympäri vuoden ja myös monta vuotta sen jälkeen, kun lapset ovat muuttaneet pois kotoa.

Jos haluat olla siitä täysin varma käyttömahdollisuuksista, voit ostaa vierasmajan leikkimökiksi. Vierasmaja on hieman isompi ja hieman kalliimpi, mutta se voi olla panostuksen arvoinen, sillä vierasmaja on helposti muunneltavissa myöhemmin täysin erilaiseen käyttötarkoitukseen – vierashuoneeksi, työpajaksi tai harrastushuoneeksi. Siitä voi jopa tulla kokopäiväinen lastenhuone, kun lapsesta tulee teini-ikäinen ja hänellä on suurempi tarve omalle ajalle ja tilalleen.

Tai voit tietenkin tehdä päinvastoin ja hankkia pienen mökin, joka on helppo myydä tai lahjoittaa toiseen lapsiperheeseen, kun omat lapset ovat kasvaneet liian isoiksi eikä leikkimökille ole tarvetta tai tilaa. 

Leikkimökin hankinnassa on siis useampi asia, joita tulee huomioida, joten harkitse rauhassa ennen kuin teet päätöksen leikkimökin hankinnasta lapsille (tai koko perheelle).