Artikkelit

Start / Artikkelit / Kylpytynnyri, uusi kokoushuone

Kylpytynnyri, uusi kokoushuone

Kuinka usein keskustelet muiden ihmisten kanssa? Et ehkä yhtä usein, et ainakaan kuten ennen. Uudella tekniikalla on monia etuja, mutta se on myös vähentänyt henkilökohtaista keskustelua. Mieti esimerkiksi työpaikan lounasravintolaa. Siellä tapasimme kollegoja ja söimme yhdessä lounasta. Eikä työkavereita tavannut vain lounaalla, vaan heidän kanssaan vietettiin myös pari kahvitaukoa. Mutta sitten jokainen sai älypuhelimen ja kaikki muuttui. Nyt ei enää tarvinnut kanssaihmisiä ollakseen sosiaalinen, vaan seuraa sai katsomalla puhelimen näyttöä.

Sama juttu kotona. Jos onnistut saamaan koko perheen syömään yhtä aikaa, voit olettaa, että henkilökohtaisen kommunikoinnin tiellä on televisio, kannettava tietokone tai puhelin. On ymmärrettävää, että usein luovutamme, teemme ruokaa, lähetämme ryhmätekstiviestin kertoaksemme, että se on valmis ja sitten jokainen voi noutaa annoksensa ja lämmittää sen mikrossa.

Edes työtapaamisia ei hoideta enää kasvotusten, sillä sitä varten meillä on Skype tai Teams, joiden avulla voimme istua eri paikoissa. On hyvä, että tekniikka on olemassa, mutta se ei tietenkään ole aivan sama kuin asioista keskusteleminen henkilökohtaisesti – jotain jää välistä.

Mutta älkäämme luovuttako kamppailua henkilökohtaisesta tapaamisesta, meidän on vain löydettävä sille uusia muotoja. Yksi tällainen on kylpytynnyri. Muutaman ihmisen kokoaminen lämpimään, puulämmitteiseen kylpytynnyriin ei ole vain mukavaa, se on myös toivoton paikka ottaa puhelin mukaan. Kosteus vaurioittaisi sitä hetkessä. Vaikka hankit vedenpitävän mallin, vesihöyry ja roiskeet tekevät näytön näkemisestä täysin mahdotonta.

Ehkä jopa perheen nuorimmat jäsenet, jotka eivät ole koskaan kokeneet maailmaa ilman älypuhelimia, huomaavat, että on todella mukavaa ja rauhoittavaa viettää aikaa täysin ilman tekniikkaa. On tietenkin myös vanhempia henkilöitä, jotka ehkä muistavat ajan, jolloin puhelimet olivat kiinni seinässä. On ehkä muistutettava, että kehonkielen käyttämisessä ja keskustelukumppaniensa ilmeiden kokemisessa on jotain erityistä.

Huolimatta siitä, kuinka fantastista tekninen kehitys on, meillä on vain 100 prosenttia keskittymiskykyä, ja jos aiomme jakaa sen näytöille, näppäimistöille, kaiuttimille ja Powerpoint-kaavioille sen lisäksi, että tunkeudumme huoneeseen, puhumme ja kuuntelemme, resurssimme eivät valitettavasti riitä kaikkeen. Mikään keksintö maailmassa ei voi muuttaa sitä. Joten hanki kylpytynnyri ja kokeile sen vaikutusta itse. Voit olla varma, että silmät nauttivat levosta poissa näytöltä ja saatat jopa kysyä perheen kuulumisia.