Artikkelit

Start / Artikkelit / Kylpytynnyri – oma spa tontilla

Kylpytynnyri – oma spa tontilla

Sana "spa" tulee belgialaisesta paikkakunnasta Spa, jossa on lämpimiä, mineraalipitoisia lähteitä ja josta tuli lomakohde jo 1300-luvulla. Spa on hoitolaitos eli paikka, jossa lämpimän kylvyn avulla hoidetaan vaivoja. Useissa hotelleissa ja lomakohteissa on spa, koska se on niin suosittu konsepti. Meillä on nykyisin paljon stressiä työssä ja elämän palapelin koossa pitämisessä, jossa pitää hakea lapset, tehdä kotityöt ja muut velvollisuudet, joten mielellämme ottaisimme rennosti ja nauttisimme silloin, kun olemme vapaalla. Emme tarvitse enempää paineita, tarvitsemme rauhaa ja rentoutumista, nauttimista ja lepoa.

Ihanteellista olisikin, jos ei tarvitsisi lähteä kotoa mihinkään akkuja ladatakseen. Eikä enää tarvitsekaan! Tuomme omalle tontille sen hyvää tekevän veden laittamalla pihalle kylpytynnyrin eli paljun. Kylpytynnyri on suuri kylpyamme, yleensä pyöreä, jossa on tilaa useammalle ihmiselle, ja siinä on integroitu lämmönlähde, yleensä polttopuilla lämmitettävä kamiina. Siellä voi perhe, ystävät ja tutut istua kaulaan asti ulottuvassa lämpimässä vedessä ja katso auringonlaskua tai tähtitaivasta. Kenties laseissa voi olla jotain viilentävää juomaa tai voitte vain nauttia lämmöstä, vedestä ja luonnosta. Hyvinvointia keholle ja sielulle – aivan taatusti!

Meidän ei myöskään tarvitse tyytyä vain paljuun. Voimme luoda kotiin kokonaisen kylpylämaailman, jossa on sauna, hierontapenkki ja kenties rentoutumisosasto. Paljun voi rakentaa hienosti upottamalla sen osaksi terassia tai aloittamalla paljusta ja rakentamalla sitten sen ympärille alueen terassilaudoista, kivistä tai jostain muusta materiaalista. Myös pelkät tikkaat toimivat mainiosti.

Vain mielikuvitus on rajana sille, mitä voit tehdä. Laita kylpytynnyrin yhteyteen joitakin kalusteita, jolloin ne, jotka eivät halua kylpeä yhtä kauan kuin innokkaimmat, voivat silti istua yhdessä muiden kanssa. Siten voit myös kutsua enemmän ihmisiä kuin paljuun mahtuu ja voitte kylpeä vuorotellen. Ja jos teillä on sauna, voitte vuorotella saunan ja paljun välillä monta tuntia.

Mutta varmista, ettet päädy vain sivustakatsojaksi ja muiden viihdyttäjäksi spa-tunnelmallanne. Tarkoitus nimittäin on, että itse saat mahdollisuuden rentoutua kotioloissa, kääriytyä paljun lämpimään veteen, kuunnella palavien polttopuiden ihanaa rätinää ja nauttia elämästä.