Artikkelit

Start / Artikkelit / Kylpeminen tähtien alla

Kylpeminen tähtien alla

Yhteiskunnan kehitys etenee, halusimme sitä tai emme. Sillä on luonnollisesti monia etuja, mutta valitettavasti se tarkoittaa myös lisääntynyttä stressiä. Yhä useammat ihmiset palavat loppuun ja ovat sairaslomalla väsymyksestä johtuen, kun elämäntahti kiihtyy. Muutaman viikon kesäloma ei riitä rentoutumiseen, etenkin jos tietää, että edessä on kiireinen ja stressaava loppuvuosi. Meidän on siksi löydettävä hengähdyshetkiä jokapäiväisessä elämässä, tapoja rentoutua ja saada oman elämän hallinta takaisin.

Tässä kohdassa kylpytynnyri astuu mukaan kuvaan. Rentoutumiseen voi tietenkin kokeilla myös joogaa, kirjojen lukemista, tv-ohjelmien katselua tai mitä tahansa muuta, mutta kylpytynnyriin hyppääminen ja lämpimään veteen kietoutuminen on ehdottomasti ainutlaatuista terapiaa stressin voittamiseksi. Samankaltaisen vaikutelman voi tietenkin saada myös suihkussa tai kylvyssä sekä höyrysaunassa, mutta ulkona uimisessa on jotain aivan erityistä, sillä silloin kuulet tuulen huminan puissa, tunnet raikkaan ilman kasvoilla, mutta olet kuitenkin hieman eristäytynyt muusta maailmasta.

Kylpytynnyriä voi käyttää ympäri vuoden. Tynnyriin on ehkä mukavin astua talvi-iltana, kun maa on lumen peitossa. Kylpytynnyrin saa juuri niin kuumaksi kuin haluat, vaikka kaikki ympärillä jäätyy kevyessä tuulessa ja pakkasessa. Säästä riippumatta olet tynnyrissä melkein haavoittumaton.

Tunne on vahvin, jos käy kylpemässä pimeän tulon jälkeen. Makaat kylpytynnyrissäsi pilvettömänä yönä ja katsot ylös tähtiin ja kuuhun, ja olet mahdollisesti niin lähellä taivasta kuin ihminen tulee olemaan elämänsä aikana. Yhteyttä ulkoavaruuteen voidaan vahvistaa asentamalla tynnyrin ympärille eriväriset LED-valot, jotka valaisevat kylpytynnyrin vettä.

Nyt kyse on tietenkin vain kylpyyn pääsemisestä. Monet saavat hankittua kuntopyörän tai salikortin, kirjautuvat kielikursseille tai panostavat tietokirjallisuuteen itsensä kehittämiseksi tai keittiön remontoimiseen voidakseen tarjota isoja illallisia, mutta jos et ota aikaa myös itsellesi, on kaikki tämä turhaa. Tee kylpyhetkistä säännöllisiä ja varaa aikaa itsellesi, äläkä anna minkään estää sinua nauttimasta tästä ajasta rakkaidesi kanssa.

Mutta kylpytynnyrissä kylpeminen aiheuttaa riippuvuutta, joten kun olet aloittanut, siitä tulee helposti tapa. Se on jotain, mitä voit odottaa, esimerkiksi kun olet matkalla töihin räntäsateessa, aivan liian aikaisin aamulla. Voit vain vilkaista tynnyriäsi ja ajatella, että tänä iltana mikään ei estä minua makaamasta siellä kylmä juoma kädessä. Sen tunteen kanssa voi elää pitkään.