Artikkelit

Start / Artikkelit / Illallinen huvia täynnä olevassa talossa

Illallinen huvia täynnä olevassa talossa

Ikimuistoisen illallisen tarjoaminen on taidetta. Voit tarjota jotain mahtavaa, jota kukaan muu ei ole tarjonnut vieraillesi aikaisemmin, tai valmistaa jotain herkullista, jota olet tehnyt niin monta kertaa, että olet hionut reseptistä täydellisen. Mutta harvoin pelkkä ruoka tekee illallisesta todella erityisen. Sen sijaan kaikki muu ympärillä tekee ateriasta ikimuistoisen tapahtuman. Seura ja ympäristö tekevät ateriasta juhlavan tilaisuuden.

Tässä huvimaja tulee mukaan kuvaan. Kun hankit huvimajan, sinulla on aina täydellinen juhlatila illallisjuhlia varten. Suuret ikkunat luovat valoisan ja viihtyisän ympäristön. Olet aina lähellä luontoa, mutta toisin kuin ulkona, et ole riippuvainen säästä. Jos sinulla on huvimaja, suunnitelmaa B:tä ei tarvita. Olipa kyseessä aurinko ja lämpö tai sade ja rakeet, huvimajassa on aina juhlatunnelmaa. Voit vapaasti kasvattaa mausteita joissakin suurissa ruukuissa huvimajassa, ne tuoksuvat ihanalta ja tekevät ympäristöstä entistä mukavamman ja kutsuvamman.

Jos sinulla on mahdollisuus asentaa pieni keittiö huvimajaan, se tekee illallisen tarjoamisesta helpompaa. Keittiön ei tarvitse olla kovin edistynyt, parilla keittolevyllä ja uunilla pääset jo pitkälle. Osta valmis keittiösaareke, jossa on pesuallas ja jääkaappi, niin se on vielä paremmin varusteltu, ja mieluiten keittiötuuletin paistohajun välttämiseksi – esimerkiksi hiilisuodatintuuletin ei vaadi ilmanvaihtojärjestelmää.

Mutta illallisjuhlien järjestäminen huvimajassa onnistuu tietenkin erinomaisesti, vaikka sinulla ei olisi mahdollisuutta rakentaa sinne keittiötä ja valmistaa ruokaa siellä. Kannettava keittotaso on edullinen tapa pitää ruoka lämpimänä, mutta sekään ei ole välttämätöntä. Voit grillata tehdään tontilla tai terassilla aivan vieressä ja vieraiden nähtävänä. Muut ruoanlaitto voidaan tehdä kotona ja noutaa sieltä. Vieraasi auttavat varmasti mielellään tarjoilujen kantamisessa, sillä kuka ei haluaisi auttaa juhlien emäntää tai isäntää?

Älä ole huolimaton valaistuksen suhteen. Jos et halua juhlien loppuvan pimeän tullessa, sinun on suunniteltava valaistus sekä huvimajan sisälle että ulos, jotta vieraat näkevät vielä ulos huvimajan ikkunoista. Ulkovalaistuksen avulla voit ajatella luovasti. Miltä kuulostaisi esimerkiksi lyhdyt puissa ja roihut maassa?

Jos on mahdollista siirtyä ruokapöydästä muualle, se on aina etu. Sohvaryhmä mukavaan illanviettoon illallisen jälkeen tekee tilanteesta vähemmän jäykän ja muodollisen. Jos huvimajassa ei ole tilaa, kuisti ulkokalusteineen voi ratkaista ongelman. Myös infrapunalämmitys on suositeltavaa, muttei välttämätöntä, sillä se mahdollistaa ympärivuotisen ratkaisun.