Artikkelit

Start / Artikkelit / Huvimaja – paikka, josta katsella maailmaa

Huvimaja – paikka, josta katsella maailmaa

Huvimajan sisustuksen suhteen ei pidä olla huolimaton, mutta vielä tärkeämpää on sen sijainti. Huvimajan kauneus liittyy ensisijaisesti sen yhteydessä olevaan näkymään. Ajattele huvimajaa, jossa vierailet. Jos muistat, miltä se näytti, se on luultavasti pääasiassa ulkoapäin, mutta vielä todennäköisemmin muistat, mitä näit katsoessasi ulos ikkunoista. Kaikki eivät pysty sijoittamaan huvimajaa kauniin järven rannalle tai vuoristonäkymän viereen, josta on kilometrien näköala, mutta se ei tarkoita, etteikö voisi hankkia huvimajaa.

Mutta ennen kuin juokset ostamaan huvimajan, kävele tontin ympäri ja etsi sille täydellinen paikka. Kuvittele, mihin ikkunat päätyvät ja mitä näet, kun katsot niistä ulos. Mieti myös korkeutta. Perustuksen tai sokkelin myötä lattia voi päätyä selvästi maanpinnan yläpuolelle kyseisessä paikassa. Rakenna tasainen paikka muovisten rinteiden tai lavojen avulla niin, että näet tarkalleen, millaisen näköalan huvimaja tarjoaisi siellä. Huvimajan siirtäminen voi toimia, jos teet sijoitusvirheen, mutta on ehdottomasti helpointa ja edullisinta suunnitella ja ajatella oikein alusta alkaen. 

Tässä ajatusprosessin vaiheessa on myös korkea aika ottaa esiin kompassi ja selvittää, missä aurinko nousee ja laskee. Huvimajassa haluat nauttia auringosta majan joka puolelta, mutta todennäköisesti eniten merkitystä on sillä, missä voit nauttia kauniista auringonlaskusta. Jos sen peittää asuinrakennus, saatat haluta etsiä huvimajalle paremman paikan, mutta jos se on parin puun peitossa, saat ehdottomasti paremman näkymän. Muutaman puun kaataminen tai tiheän pensaan leikkaaminen voi olla sen arvoista.

Onko mahdollista rakentaa perustusta hieman korkeammalle, jotta näkymä optimoidaan tällä tavalla? Tämä voi tarkoittaa, että joudut rakentamaan rampin tai muutaman rappusen talon ovelle. Jos se tuntuu ongelmalliselta, sinun on ehkä harkittava sitä. Mieti myös, kummalle puolelle taloa haluat oven ja mahdollisen terassin. Ehkä haluat sijoittaa oven niin, että etäisyys asuinrakennukseen on mahdollisimman lyhyt, mutta kannattaa harkita kahdesti ennen kuin päätät tehdä niin.

Kuten näet, on paljon ajateltavaa, mutta älä anna sen estää sinua. Oikea ja tarkka suunnittelu palkitsee sitäkin enemmän, kun huvimaja on paikallaan. Oikeassa paikassa.