Artikkelit

Start / Artikkelit / Huvimaja – sisällä, mutta ulkona

Huvimaja – sisällä, mutta ulkona

Huvimajat ovat usein kuusikulmaisia tai kahdeksankulmaisia, mutta ne antavat vaikutelman lähes pyöreästä muodosta. Suurien ikkunoiden ansiosta on tärkeää, mihin rakennus sijoitetaan, koska tässä näkymä on keskipisteessä. Ikkunat ovat keskeinen yksityiskohta huvimajassa. Koska ikkunat ovat joka suuntaan, tuntuu melkein siltä kuin olisi ulkona, vaikka istuisit sisällä talossa, jossa on sekä katto että seinät. Suuri ero ulkona olemiseen on se, että vältyt sateelta, tuulelta, kylmyydeltä ja hyönteisiltä ollessasi sisällä huvimajassa.

Siksi huvimaja toimii kaikkina vuodenaikoina, riippumatta siitä, tarvitsetko suojaa sateelta tai auringolta. Ehkä yleisin syy huvimajan hankintaan on ulkoilukauden pidentäminen alueilla, joissa suurin osa vuodesta on liian kylmää tai kosteaa ulkona istumiseen, illalliseen tai kahvin juomiseen ulkotiloissa. Huvimaja yhdistää molempien maailmojen parhaat puolet, jotta voit olla luonnon keskellä, mutta samalla sopivan etäisyyden päässä.

Huvimajassa voit pitää suuria illallisia tai teekutsuja, mutta se ei ole vain paikka juhlallisiin tilaisuuksiin. Huvimaja on paviljonki, jossa voit rentoutua, nauttia päivänvalosta ja seurustella perheen kanssa. Ehkä pelata lautapelejä tai vain viettää aikaa yhdessä.

Ei ole olemassa sääntöjä sille, miltä talon pitäisi näyttää, jotta sitä voidaan kutsua huvimajaksi, ja sama pätee huvimajan sisätiloihin. Ehkä yleisin valinta on sijoittaa pöytä keskelle ja välttää sijoittamasta huonekaluja seinien viereen, koska et halua peittää ikkunoita ja näkymää. Mutta mikään ei ole kiellettyä, huvimajan omistaja päättää. Jos etsit tilaa, jossa on kiinteät säännöt ja normit, silloin et todennäköisesti tarvitse huvimajaa. Tämä on talo, jossa voit päästää luovuutesi valloilleen.

Jotkut yhdistävät huvimajat kasvihuoneisiin, koska sekä ihmiset että kasvit pitävät valosta ja lämmöstä. Kun voi istua sitruspuun vieressä hedelmien parissa, tuntuu kuin olisi hetken trooppisessa ilmastossa, vaikka ikkunan ulkopuolella oleva sää on kylmä ja sateinen.

Mutta huvimajaa ei ole tarkoitettu vain siellä istumiseen ja ulos katseluun. Sen pitää myös näyttää kauniilta katsella, riippumatta siitä panostatko täysillä ja nikkaroit ilolla itse, hankit jakokarmilliset lasi-ikkunat ja -ovet tai valitset hienovaraisemman tai modernimman tyylin. Myös materiaaleja, värejä ja alkuperäisiä yksityiskohtia, kuten tuuliviiriä tai heloja, voidaan työstää ja niiden avulla luoda sinulle ja tontillesi sopiva huvimaja.