Artikkelit

Start / Artikkelit / Ei vain autolle

Ei vain autolle

On erittäin käytännöllistä olla autotalli tai autokatos, jossa auto on suojassa säältä ja tuulelta, mutta autotalli soveltuu paljon muuhunkin kuin vain auton pysäköintiin. Siellä voit säilyttää polkupyöriä, ruohonleikkureita tai ulkokalusteita. Osan vuodesta voit myös pysäköidä veneen autotalliin tai autokatokseen.

Autotallin ei myöskään tarvitse olla vain passiivisen varastoinnin tila, sillä autotallia voi käyttää lähes kaikkeen. Heti kun auto on ajettu ulos, saadaan työskentelytilaa muutama neliömetri. Yleinen käyttötarkoitus on pöytätennis. Kun auto on poissa, sen tilalle voidaan pystyttää kokoontaitettava pingispöytä. Mutta autotallissa voi yhtä hyvin harjoitella joogaa tai voimaharjoittelua vapailla painoilla tai kuntoilutarvikkeilla.

Tai siitä voi tehdä treenitilan! Ympäri maailmaa on menestyneitä ja vähemmän menestyviä rockbändejä, jotka ovat soittaneet ensimmäiset sointunsa missä muuallakaan kuin autotallissa. Akustiikka ei välttämättä ole aina huippuluokkaa, mutta tilaa on runsaasti ja siellä häiritsee vähemmän kuin itse kodissa. Mutta myös vähemmän meluisat harrastukset sopivat hyvin autotalliin. On olemassa paljon harrastuksia, jotka eivät päästä ääntä, mutta jotka vaativat hieman lisätilaa.

Yleisin autotallin käyttötarkoitus auton pysäköimisen lisäksi on tietenkin sen käyttäminen työpajana. Ei ole poikkeuksellista, että autotallista löytyy työpenkki ruuvipuristimella ja seinällä on työkalulevy. Täällä voit korjailla pyörää, mopoa ja ruohonleikkuria, jos et halua tehdä itse autosi korjauksia.

Mutta voit todella nähdä autotallin mahdollisena lisätilana lähes mille tahansa. Kun saat vieraita kylään, voidaan autotalli muuttaa ylimääräiseksi makuuhuoneeksi. Kaikilla ei ole talossa tilaa pysyvään vierashuoneeseen, mutta jos auto pysäköidään kadunvarteen, yhtäkkiä ylimääräistä tilaa löytyykin.

Riippumatta siitä, mihin käytät autotallia, on hyvä harkita perusteellisesti sen hankkimista, sillä suunnittelu vaikuttaa mahdollisuuksiin. Jos sinun tarvitsee vain pysäköidä auto, ei autotallin tarvitse olla niin suuri kuin jos haluat myös harrastaa erilaista auton korjausta. Jos haluat olla paljon autotallissa, sinun on pystyttävä eristämään se, jotta lämmitys on mahdollista. Jos se on vain säilytystila, et välttämättä tarvitse ikkunoita. Jos haluat viettää paljon aikaa autotallissa ja käyttää sitä kuntosalina tai harrastushuoneena, on kuitenkin suuri etu saada päivänvaloa.

Paljon voidaan korjata myöhemmin, mutta mieti kuitenkin, mihin autotallia käytetään, jotta mahdollisimman paljon saadaan oikein alusta alkaen.