Artikkelit

Start / Artikkelit / Vierasmaja – oma talo

Vierasmaja – oma talo

Parisuhteessa eläminen tai perheen kanssa asuminen voi olla monen unelma. Jos omistaa talon, löytyy sieltä usein nurkkaus, jonne voi mennä olemaan rauhassa, kun tarvitsee omaa aikaa. Mutta useimmat haaveilevat toisinaan jostain omasta – paikasta, jonne voi lukittautua itsekseen tai tietää, että sinne palatessaan kaikki on juuri niin kuin sen lähtiessään jätti.

Tätä varten löytyy vierasmajoja. Pieni, erillinen talo, jonka voi pystyttää puutarhaan ja jota voi käyttää vähän mihin tahansa. Jos sinulla on jokin harraste, voi olla helpompi kun pystyy levittäytymään jonnekin ja jättämään tavarat pidemmäksi aikaa, jolloin vierasmaja on täydellinen ratkaisu. Esimerkiksi verstaaksi tai ateljeeksi.

Toinen suosittu käyttötarkoitus on kotitoimisto. Toki sitä selviytyy työhuoneessakin tai pahimmassa tapauksessa kirjoituspöydän ääressä jossain huoneen nurkassa, mutta jos tekee paljon töitä kotona, on hienoa, jos voi olla oma talo. Muut perheenjäsenet usein myös arvostavat, jos osaa asunnosta ei tarvitse muuttaa työtilaksi. Kun tulee töistä tai koulusta kotiin, haluaa olla vapaalla, eikä päätyä toiselle työpaikalle, jossa pitää olla hiljaa ja häiritsemättä.

Erillisessä paikassa on paljon hyviä puolia kotona työskentelevälle. Siellä voi puhua puhelimessa tai osallistua videokonferensseihin ilman, että tarvitsee ajatella häiritsevää taustamelua, ja toisaalta muun aikaa saa olla hiljaisessa huoneessa, jossa pystyy kunnolla ajattelemaan ja keskittymään. Monet kokevat, että saavat enemmän tehdyksi kotona kuin tavallisessa työpaikassa juuri siksi, että pystyy tekemään työtä häiriöttä. Jos vaihtoehtona on toimistoympäristö, on vierasmaja suorastaan taivas maan päällä.

Vielä eräs etu erillisessä asumuksessa työskentelyssä on se, että voi sulkea oven sieltä lähtiessään. Sillä kotona työskennellessä tietokoneiden ja puhelimen kanssa voi helposti käydä niin, että raja työn ja vapaa-ajan välillä hämärtyy, ja saattaa tehdä pieniä työtehtäviä pitkin iltaa, ja lopputuloksena on se, ettei tunne oikein koskaan olevansa kunnolla vapaalla ja saa tarvitsemaansa lepoa.

Toki maksaa hieman enemmän suoda itselleen vierasmaja sen sijaan, että ahtautuisi johonkin koppiin tai autotalliin, mutta sellainen luksus on hyvin sijoitettua rahaa, kun ajattelee, kuinka paljon hyötyä lisärakennuksesta tontilla oikein on.