Artikkelit

Start / Artikkelit / Talo autolle

Talo autolle

Asuinrakennus on asumiseen tarkoitettu talo ihmisille, leikkimökki on ihmisten leikkimiseen. Autotalli on sitä vastoin talo autoille tai mahdollisesti moottoripyörille tai ruohonleikkurille, siis ennen kaikkea ajoneuvoille, ei ihmisille.

Joka tapauksessa on hyvä idea hankkia autotalli tai autokatos. Ihmiset maksavat autoistaan ja siksi autamme autoja voimaan hyvin. Käytön lisäksi autot kuluvat eniten siitä syystä, että joutuvat olemaan ulkona. Autot eivät pidä lumesta, sateesta, auringosta tai märistä lehdistä. Lakkaus himmenee, pelti ruostuu, kumit kuivuvat ja akut tyhjenevät. Kaikkein vähiten autot pitävät kylmäkäynnistyksestä. Jokainen kylmäkäynnistys kuluttaa moottoria, vaikka ulkona ei olisi edes kovin kylmä. Kun autoa voi pitää sisätiloissa tai ainakin katoksen alla, sen käyttöikä pitenee.

Lisäksi ei voi ohittaa sitäkään faktaa, että onhan se kuskillekin miellyttävämpää. Autoa käytetään joka päivä töissä ja/tai ostoksilla käymiseen, ja asioiden hoitaminen on työlästä autolla, joka on joko kylmä kuin pakastin tai kuuma kuin sauna. Kun auton päällä on katto, välttyy kaikelta ylimääräiseltä.

Riippuu täysin sinusta, tarvitsetko salvotun kaksoistallin kippiovella ja ikkunoilla vai tyydytkö yksinkertaiseen autokatokseen. Kaikki versiot suojaavat autoa, joten ennemminkin on kyse omista mieltymyksistä ja mausta, kuinka tärkeänä autoa pidät tai kenties myös siitä, mikä auto sinulla on. Toinen vaihtoehto on ulkotila, jossa yhdistyy autopaikka ja varasto pyörälle tai puutarhatyökaluille.

Jos haluat puuhailla auton parissa, autotalli on itsestään selvä valinta, mielellään suuri ja tilava, jotta tila ei tunnu ahtaalta. Autotallin voi myös lämmittää, mutta vaikket niin tekisikään, autotalli pitää poissa kosteuden. Kun auton ajaa pois tallista, voi autotallia käyttää verstaana tai harrastehuoneena.

Autokatos vie vähemmän tilaa, sinne on helpompi parkkeerata, se ei täyty pakokaasuista ja silti vältyt ikkunoiden raaputtamiselta, kun lämpötila laskee miinukselle. Jos tarvitset lisälämpöä, autoon voi laittaa sisätilanlämmittimen.

Autokatos on autotallia edullisempi, mutta vaikka molemmat vaihtoehdot maksavat, rahoille saa vastinetta. Auto on usein kalleimpia omaisuuksia, mitä meillä on, sekä samalla omaisuus, jota käytämme eniten. Sen vuoksi autosta kannattaa pitää hyvää huolta tarjoamalla sen päälle katto.