Artikkelit

Start / Artikkelit / Saunan kiukaan ja savupiipun asennus

Saunan kiukaan ja savupiipun asennus

Asenna palomuuripaneelit sen huoneen nurkkaan, johon kiuas sijoitetaan. Nämä levyt voidaan sitten maalata tai peittää laatoilla tai kaakeleilla, mutta muista tällöin valita pinnoite, joka kestää lämpöä värjäytymättä. Levyt voi myös jättää sellaisiksi kuin ne ovat. Kiukaan ollessa paikoillaan niitä on joka tapauksessa vaikea nähdä.

Aseta lattiasuojalevy palomuurilla peitettyyn kulmaan ja aseta kiuas sen päälle. Jätä noin 10 cm verran vapaata tilaa seinän ja laitteen väliin, jotta koko alue on helppo pitää puhtaana noesta ja puulastuista.

Kun tulipesä on paikallaan, mittaa savupiipun reikä katossa. Reikään tulee mahtua savupiipun lisäksi myös turvaetäisyys. Savupiipusta tulee olla vähintään kymmenen senttimetrin etäisyys palavaan materiaaliin eli katon raakapontteihin. Savupiipun yhteydessä olevalla mahdollisella eristemateriaalilla tulee olla oikea paloturvallisuusluokka, jotta se kestää lämpöä.

Kiinnitä savupiippu kiukaaseen ja täytä läpi kaikki läpiviennit mukana tulevalla palokitillä. Eristämättömän putken tulee olla alimpana. Jatka sitten eristetyillä putkilla, jotka tiivistät samalla tavalla.

Itse kattoläpivienti tiivistetään ylhäältä vahvalla kumitiivisteellä. Ennen kuin se kiinnitetään paikalleen, levitä runsaasti mukana toimittua silikonia, joka tekee koko rakenteesta vettä hylkivän. Sisäkattotiiviste kiinnitetään sisäkaton alle. Hormin yläosa katolla peitetään hupulla, joka estää veden pääsyn putkeen.

Jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita työn aikana, olet tervetullut ottamaan yhteyttä meihin, autamme mielellämme tarjoamalla neuvoja ja ohjeita. Sama koskee nuohoojamestaria, johon muuten otat yhteyttä tarkastusta varten viimeistään rakennuksen valmistuttua ja ennen käyttöönottoa.