Artikkelit

Start / Artikkelit / Pihavarasto – säilytysunelmasta totta

Pihavarasto – säilytysunelmasta totta

Monet naiset haaveilevat walk-in-closetista, kun taas miehet näkevät edessään täysin varustetun työpajan, jossa he voivat harjoitella käsityötaitojaan ja sotkea vapaasti. Lapset haluavat kenties leikkimökin tai piilopaikan, ehkä ylös puuhun, jonne aikuiset eivät pääse, ja aikuiset lottoavat voittaakseen unelmapalkinnon ja hankkiakseen oman linnan. Karkeasti yksinkertaistettuna tietysti – kaikki eivät tietenkään haaveile linnoista tai majoista, eikä jokaiselle miehelläkään ole vanhaa toteutumatonta unelmaa oman pihavaraston hankkimisesta. Pihavarasto on neliön muotoinen kuori, jonka ainoa käyttötarkoitus on täyttyä tavaroilla, joita et tällä hetkellä tarvitse, joten se on pikemminkin unelmatalon vastakohta.

Siksi odotamme usein kauan ennen pihavaraston hankkimista. Ajattelemme, että jos meillä on vain aikaa, meidän pitäisi sen sijaan siivota tavaramme, jotta meidän ei tarvitse varastoida niitä. Mutta niin ei koskaan tapahdu. Ei vain siksi, että emme käytä aikaa siivoamiseen, vaan lähinnä siksi, että vuosien varrella meille on kertynyt paljon tavaraa, josta emme halua luopua.

Pihavaraston hankkiminen on myös edellytys asioiden tapahtumiselle. Jokainen, jolla on puutarha, tarvitsee työkaluja. Jos sinulla on nurmikko, sinun tulee hankkia ruohonleikkuri ja jos haluat kasvattaa sitä, sinulla on oltava lapiot, haravat ja muut työkalut, kastelukannuja ja -letkuja, siemeniä, multaa, lannoitetta ja muita maanparannusaineita. Ulkona voi säilyttää paljon, ehkä katon tai pressun alla, mutta kuinka hauskaa on korjata jotakin, jos työkalut ja materiaalit eivät ole yhdessä sujuvasti ja selkeästi? Ei kovin motivoivaa.

Tämä on vain yksi esimerkki. Riippumatta siitä, harrastatko mitä tahansa välineurheilua, kuten pyöräilyä tai melontaa, tai sinulla on vain muita lisävarusteita, jotka tarvitsevat tilaa. Silloin tarvitaan tietenkin lisää säilytystilaa, jota meillä kaikilla on aivan liian vähän. Talvella haluat laittaa pois ulkokalusteet, kesällä lumilingon. Kaikki kestää pidempään ja paremmin, jos voit laittaa ne sisätiloihin, ja kaikki tavarat on helpompi löytää, jos niillä on tietyt paikat.

Joten loppujen lopuksi hankimme pihavaraston, aidan tai puutarhavajan sellaisena mallina, joka sopii siihen tarkoitukseen, johon pihavarastoa aiomme käyttää. Se voi olla suuri tai pieni, siinä voi olla korkea tai matala katto, pieni kapea ovi tai kiinteät ovet, suuret ikkunat seinillä ja ovissa tai kokonaan ilman. Tavarat päätyvät oikeaan paikkaan ja kaikesta tulee hieman hauskempaa kuin ennen.