Artikkelit

Start / Artikkelit / Näin rakennat konservatorion

Näin rakennat konservatorion

Oletko harkinnut konservatorion rakentamista? Jos näin on – tee se! Elämä on aivan liian lyhyt asioista haaveiluun, etenkin kun kyseessä on asiat, jotka on melko helppo toteuttaa. Osta rakennuspaketti Polhusilta. Se on edullisempaa kuin valmiin rakennuksen ostaminen, mutta se on paljon nopeampaa kuin rakentaminen täysin alusta alkaen. Saat molempien maailmojen parhaat puolet.

Sisältö

Valmis konservatorio rakennuspakettina

Konservatoriorakennuspaketilla on monia etuja. Tiedät etukäteen, mitä se maksaa ja miltä lopputulos näyttää. Ja mikä tärkeintä – se on helppoa! Polhusin rakennuspaketin voivat koota myös he, joilla ei ole rakennusalan kokemusta. Paketti sisältää kaiken tarvittavan, kuten puutavaran, ikkunat, ovet, helat jne. Sinun ei tarvitse laskea tarvitsemaasi materiaalimäärää ja ottaa riskiä, että joudut joko tekemään lisätilauksia tai että sinulle jää paljon ylimääräistä puutavaraa tai ruuveja. Piirustukset ovat helposti seurattavia ja niitä voidaan käyttää myös mahdollisen rakennuslupahakemuksen yhteydessä.

Konservatorioita on kahta eri tyyppiä: vapaasti seisova ja seinään kiinnitettävä. Eri tyyppisillä konservatorioilla voi olla erilaiset säännöt, lue lisää kasvihuoneita koskevista säännöistä. . Polhusin asiakaspalvelu auttaa mielellään vastaamalla mahdollisiin kysymyksiin.

Kasvihuone Elizabeth
6 090 €

Kasvihuone Elizabeth

10 m² ja 14 m²

Viihtyisä ja ajaton kasvihuone / talvipuutarha - vehreä tila rentoutumiseen ja seurusteluun. Rakennuspaketti asennetaan kauniin muuratun pohjan päälle. Pääset sisustamaan kaunista kasvihuonettasi jo parissa päivässä!

  • Integroitu sadevesijärjestelmä
  • Valmistettu Euroopassa
  • 4 mm turvalasia
Lue lisää

Monet kääntävät selkänsä sanalle 'konservatorio'. Se kuulostaa monien korviin turhan hienostelevalta, termiltä, jota ammattipuutarhurit käyttävät ja joita näkee linnojen pihoilla tai suurten huviloiden yhteydessä. Mutta konservatorio on hienosta nimestään huolimatta vain lämmitetty kasvihuone, jossa voi talvehtia puita ja kasveja, jotka muuten eivät kestäisi pohjoismaista talvea.

Konservatorio on tällainen esimerkki ja siitä rakennuksen nimi on myös peräisin. Konservatorion ranskalainen nimi on 'orangerie', joka tietenkin viittaa appelsiineihin, koska appelsiinien hoito oli alun perin eteläeurooppalainen ilmiö. Kun konservatoriot otettiin käyttöön pohjoismaisissa kasvitieteellisissä puutarhoissa 1200-luvulla, sitruspuut olivat keskiössä, koska niitä ei Pohjoismaissa voitu kasvattaa ulkona. Mutta alusta alkaen oli niissä kasvatettiin pääasiassa sitruunapuita, sillä kesti vielä jokunen vuosisata ennen kuin appelsiinit saapuivat Pohjoismaihin. Rakennusten materiaalivalinnat ovat saattaneet muuttua sen jälkeen, mutta useimmat ovat melko samanlaisia.

Käytä konservatoriota ulkotilana

Konservatorio on usein ajattoman muotoinen. Ei liian monimutkainen rakennus, joka vaatii paljon puusepän taitoja tai vahvoja värejä. Konservatorio on huone, jossa vehreys on keskeistä, ja itse rakennuksen tulee mieluiten sulautua ympäristöön. Ja on loogista, että konservatoriot tulivat Pohjoismaihin, koska ne ovat täällä vähintään yhtä hyödyllisiä kuin Etelä-Euroopassa! Lämpöä tarvitsevien kasvien lisäksi lämmitettyä viherhuonetta voidaan käyttää kasvukauden pidentämiseen. Konservatoriossa kasveja voidaan esiviljellä niin, että voit istuttaa keväällä pieniä kasveja sen sijaan, että laittaisit siemeniä maahan ja aloittaisit alusta.

Kasvihuone Jonas Kampanja! Osta viimeistään 31.8.
4 012 € 5 349 €

Tyylikäs seinää vasten asennettava kasvihuone/viherhuone, joka tarjoaa runsaasti tilaa kasveille ja seurustelulle! Laadukkaan kasvihuoneen valitsemalla liityt satojen tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon. Vain parin päivän rakennusajalla ja joustavalla oven asemoinnilla saat lisää elämää pihallesi hyvin nopeasti!

  • Integroitu sadevesijärjestelmä
  • Valmistettu Euroopassa
  • 4 mm turvalasia
Lue lisää

Jos istutat heti ulos, tällöin on myös olemassa pakkasvaara, mikä tarkoittaa, että joudut odottamaan useita kuukausia. Muuten yksi tai muutama pakkasyö voi pilata koko kasviston, ja siinä tapauksessa joudut odottamaan ensi vuoteen. Kuukaudet, jotka voit saada esiviljelyllä sisätiloissa, jäävät muuten väliin. Viljely ei ole stressaavaa, joten on tärkeää käyttää hyödyksi kaikki mahdollinen aika. Se, kuinka paljon aikaa tarkalleen ottaen saat, riippuu siitä, missä maassa ja millä kasvuvyöhykkeellä asut, ja myös merkittävästi siitä, mitä kasveja haluat kasvattaa. Varsinkin paljon vettä sisältävät kasvit ovat herkkiä kylmälle, kun taas muita voidaan sekä kasvattaa että korjata, vaikka ulkona on lunta.

Sama koskee syksyä. Jotkut kasvit on ehkä korjattava jo elokuussa, jos sinulla ei ollut mahdollisuutta laittaa niitä konservatorioon, jossa ne voivat jatkaa kasvuaan juurillaan siihen päivään asti, jolloin haluat valmistaa ne ja laittaa ne tuoreena lautaselle. Omien hedelmien ja vihannesten kerääminen ja niiden syöminen heti on voittamaton kokemus.

Konservatorio ja kasvihuone – mitä eroa niillä on?

Se, mikä mahdollisesti erottaa konservatorion kasvihuoneesta, on sen käyttötarkoitus. Perinteinen kasvihuone on yleensä vain rakennus, joka on kokonaan tai osittain lasitettu viljelytarkoitukseen. Niissä on Istutukset tai viljelypenkit suorissa riveissä kasvillisuuden maksimoimiseksi neliömetriä kohden. Konservatorio voi olla paljon muutakin: viherhuone, rakennus viihtymistä varten, mukava yhdistelmä ulko- ja sisätilaa, jossa saat kaikki luonnon hyödyt valon ja kasvillisuuden muodossa yhdistettynä talon lämpöön ja suojaan säätä vastaan. Kun olet rakentanut talon, jota voi lämmittää koko syksyn ja talven, olisi tietenkin sääli, jos sitä käytetään vain istutukseen! Viihtyisässä konservatoriossa voi myös nauttia kahvit tai lounaan hyvien ystävien kanssa, jolloin se toimii yhdistettynä kasvihuoneena ja huvimajana. . Varmista siis, että rakennuksessa on tilaa pöydälle, sohvalle, mukaville tuoleille tai nojatuoleille.

Avainsana on joustavuus. Neljän vuodenajan aikana kasvihuoneen tarve tulee vaihtelemaan. Kesällä ja syksyllä voit viettää päiviä ja iltoja konservatoriossa – talossa, jossa on miellyttävä ilmasto ja jossa olet aina turvassa sateelta ja tuulelta. Täällä voit juoda lasin viiniä, pelata seurapelejä tai vain nauttia olostasi ja seurustella.

Loppusyksyllä ja talvella konservatorio on vehreä keidas, jossa sekä kasvit että niiden omistajat voivat käpertyä yhdessä odottamaan valoa ja lämpöä. Tänne voit myös asettaa ulkokalusteet ja tyynyt sen sijaan, että joudut työntämään ne varastoon talveksi.

Talven vaihtuessa kevääksi voit istuttaa tämän vuoden kukat ja vihannekset konservatorion viljelykaukaloihin ja siemenlaatikoihin. Ensin siemeninä, sitten nuorina kasveina, jotka tarvitsevat yhä suurempia ruukkuja. Kaikki tämä saa kasvihuoneen, joka on täynnä tuoksuja ja vihreitä lehtiä, toimimaan erittäin tehokkaana viherhuoneena. . Päivä päivältä yhä useammat kasvit ovat "valmiita lentämään" ja valmiita istutettavaksi ulos, jolloin saat taas lisää tilaa viherhuoneeseesi.

Valitse rauhassa paikka, johon konservatorio sopii. Aloita huomioimalla auringonvalo. Koska konservatoriosta tulee kasvihuone, on tärkeää, että siellä on hyvä valo. Mieti myös, missä kohdassa tontilla haluaisit viettää sekä valoisia kesäpäiviä että pimeitä syysiltoja. Ensimmäinen paikka, jota ajattelet, ei myöskään aina ole paras mahdollinen. Rakennus tarvitsee tasaisen perustuksen, mutta koska se ei ole kovin suuri, maan tasoitus sille tarkoitettua paikkaa varten on sujuvaa. Jos olet epävarma, voit kääntyä Polhusin asiantuntijoiden puoleen ja neuvotella heidän kanssaan siitä, mikä on mahdollista ja käytännöllistä.

Rakennuspaketti toimitetaan muoviin käärittynä. Avaa vain pakkaus ja seuraa käyttöopasta kohta kohdalta. Pian sinulla on oma konservatorio. Sitten on korkea aika päättää, mitä haluat siellä kasvattaa.


Konservatorioon liittyviä

Kaikki Polhus Kasvihuoneet

Seinäkasvihuoneet

Kasvihuoneen rakennuslupa

Kasvihuoneen rakentaminen