Artikkelit

Start / Artikkelit / Mökki – talo, jolla on paljon mahdollisuuksia

Mökki – talo, jolla on paljon mahdollisuuksia

Monet ihmiset haaveilevat mökistä monista eri syistä. On nimittäin useita eri syitä hankkia tämä monipuolinen rakennus. Tilaa tarvitaan aina ja rakentamalla mökin saat tilan ilman, että olemassa oleva asuintalo muuttuu rakennustyömaaksi. Kun uusi talo on valmis, saat sen ansiosta paljon vaihtoehtoja. 

Voit käyttää mökkiä lisätilana, vierasmajana sukulaisten ja ystävien vieraillessa, harrastushuoneena, työhuoneena tai vain lepopaikkana. Tänne voit sisustaa kirjaston, kotiteatterin tai työpajan, jossa et häiritse muuta perhettä. 

Voit myös tehdä mökistä hieman pysyvämmän. Voit luoda ylimääräisen asuintilan, jonka vuokraat ja saada näin kiinteää tuloa joka kuukausi. Monet, joilla ei ole omaa tonttia, haluavat silti asua omakotitalossa kaikilla sen tuomilla eduilla. Heille on täydellinen vuokrata mökki, pieni koti kohtuulliseen hintaan. 

Tämä asunto voi olla myös osa sukupolvien kotia. Täällä poika tai tytär voi saada ensimmäisen asunnon, lähellä vanhempien kotia, mutta silti jotain omaa, jonne voi tuoda ystävät kylään ja jossa voi olla rauhassa. Kun lapset ovat muuttaneet vielä kauemmaksi kotoa, se voi olla täydellinen koti isovanhemmalle, joka haluaa asua omassa kodissa, mutta jolla on turvaa lähellä olevasta perheestä. Muissa maissa on tavallista, että useat sukupolvet asuvat saman katon alla, jotta voit pitää silmällä isoäitiä tai saada apua läksyissä ja lastenhoidossa, on aina joku, joka on kotona, kun lapset tulevat koulusta jne. Tässä lähestymistavassa on hyvät ja huonot puolensa, mutta asumalla eri rakennuksissa samalla tontilla voitte hyötyä toisistanne ilman, että käytte toistenne hermoille. 

Mikä parasta, mökki voi täyttää useita näistä rooleista elinkaarensa aikana. Kun lapset ovat pieniä, se voi olla kotitoimisto, jossa saat rauhaa ja hiljaisuutta. Kun lapset kasvavat, se voi olla leikkimökki, nuorison ajanviettopaikka tai ensimmäinen koti. Kun lapset ovat muuttaneet pois, se voidaan vuokrata asunnon tarpeessa oleville opiskelijoille, ja kun isoäiti on jäänyt leskeksi, hän voi muuttaa omaan vanhainkotiinsa perheen tontille. 

Tarvetta on aina, ja tulet harvoin tai koskaan kuulemaan kenenkään katuvan, että he rakensivat mökin tontilleen!