Artikkelit

Start / Artikkelit / Mökki – kompakti valinta

Mökki – kompakti valinta

Kun luet erilaisia artikkeleita ihmisistä, jotka asuvat mökissä, saatat yllättyä siitä, kuinka tehokasta se on. Jokaisella asialla on oma paikkansa, ja vaikka kyseessä on usein pieni talo, se ei tunnu sotkuiselta tai ahtaalta. Tärkeintä on, että jokainen tila on taitavasti suunniteltu. 

Ei vain sitä, mikä on näkyvää, vaan myös sitä, mitä ei näe. Makuuparvi, jossa pinta-alaa voidaan käyttää käytännöllisesti, istumakalusteet sisäänrakennetuilla säilytystiloilla sekä hyllyt ja kaapit seinillä merkitsevät sitä, että kaikesta tilasta tulee arvokkaampaa kuin suuremmassa kodissa, jossa neliöitä ei tarvitse säästellä.

Mutta tavaroiden levittäminen ei tietenkään ole sisustuksen tarkoitus. Eteinen ei parane sillä, että kenkiä voi laittaa moneen eri paikkaan, eikä keittiö ole sen kauniimpi, vaikka kokonaisen tason voi täyttää tiskeillä.

Mietitään esimerkiksi asuntoautoa, jossa käyttämällä kaikki pintoja tehokkaasti voit majoittaa muutamaan neliömetriin koko perheen. Tämä johtuu siitä, että huonekaluja, kuten pöytiä, voi nostaa ja laskea, ja siten lisätä sänkypaikkojen määrää. Nukkumistila, jossa sängyt ovat, muuttuu päivän aikana istuimiksi. Asuntoauton sisällä on säilytystilaa sekä paristoille että vaatteille, ja kaikissa seinissä on kaapit ruoalle ja henkilökohtaisille tavaroille.

Sama koskee mökkejä, mutta suuremmilla marginaaleilla. Koska korkeus on noin kaksi kertaa suurempi kuin asuntovaunussa, voit myös hyödyntää tilaa. Yli kolmen metrin kattokorkeus osissa mökistä voi tuntua turhalta, mutta tilavuus saa mökin tuntumaan suuremmalta. Lisää tähän vielä suuret ikkunat, jotka molemmat takaavat hyvän valon ja tarjoavat hienon näkymän, niin voit olla varma, ettet koskaan tunne oloasi ahtaaksi.

Toisin kuin asuntovaunu, mökkiä voi myös sisustaa eri tavoin. Talossa, jota ei ajeta moottoriteillä, ei tarvitse olla seinäkaappeja tai lattiaan ruuvattuja istuimia. Taitettavat tuolit ja pöydät mahdollistavat yhden ja saman huoneen käyttötarkoituksen vaihtamisen useita kertoja päivän aikana eri tarpeiden mukaan.

Sinun ei tarvitse edes etsiä näitä ratkaisuja itse, vaikka se voi olla hauskaa. On yrityksiä, jotka suunnittelevat tuoleja, jotka voidaan sekä taittaa että säilyttää sängyn alla ja avata ylimääräiseksi pöydäksi, portaita sisäänrakennetulla kirjahyllyllä, sähkövinssillä kattoon nostettavia sänkyjä ja tavallisia, tehokkaita vuodesohvia.