Artikkelit

Start / Artikkelit / Leikkimökit kehittävät luovuutta

Leikkimökit kehittävät luovuutta

Lasten leikkimökki voi olla tehty vanerilevyistä ja laudankappaleista, mutta ei ole mitään syytä siihen, että leikkimökin tulisi näyttää surkealta lautakasalta tontilla. Leikkimökit voivat, ja niiden tulisi, näyttää hyviltä. Polhusin leikkimökki näyttää ja toimii kuten oikea talo, se on vain todella paljon pienempi.

Ja leikkimökin hankkimiseen lapselle löytyy vaikka kuinka monta hyvää syytä. Lapset leikkivät nykyisin täysin toisella tapaa kuin ennen. Tietokoneet ja puhelimet ovat tehneet ihmisistä liikkumattomampia, ja se pätee myös lapsiin, jotka elävät enimmäkseen tässä hetkessä, eivätkä tiedä paremmasta. He myös haluavat katsoa elokuvia, pelata pelejä ja olla vuorovaikutuksessa internetissä.

Toki siinä ei ole mitään pahaa, sillä he kasvavat maailmassa, joka on paljon sähköistetympi kuin meidän oli. Ihmisen keho ei kuitenkaan ole muuttunut. Meidän on edelleen liikutettava itseämme, käytettävä koko kehoamme ja harjoitettava motoriikkaamme. Mitä aikaisemmin niistä tulee meille rutiineja, sitä parempi. Ihminen, joka jo lapsena tottuu liikkumattomuuteen, on vaarassa tulla samanlaiseksi aikuisenakin, eikä se ole ainoastaan harmillista, vaan suorastaan vaarallista. Siksi on erittäin tärkeää, että lapsille annetaan mahdollisuus leikkiä ilman kotielektroniikkaa ja uutta tekniikkaa, "aivan kuten ennen vanhaan".

Leikkimökki vaikuttaa positiivisesti lapsen luovuuteen. Ulkoapäin katsottuna se on vain 2–5 neliömetrin kokoinen pikkutalo, mutta lapsille se on mielikuvituksen ja unelmien maailma. Paikka, jossa lapsi voi viettää aikaa ja luoda oman todellisuutensa. Leikkimökissä pätevät heidän sääntönsä sopivalla etäisyydellä äidistä ja isästä.

Leikkimökissä he voivat leikkiä ja luoda uutta tavalla, joka ei ole mahdollista lastenhuoneessa. Tästä luovuudesta heille on hyötyä koko elämänsä ajan, eikä vain silloin kun heistä tulee talonomistajia, vaan myös työelämässä ja ongelmanratkaisussa kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Leikkimökki houkuttelee lapset pois television ja tabletin ääreltä. Teknisten apuvälineiden käyttämisessä ei ole mitään väärää varhaisessakaan iässä, mutta yksikään lapsi ei tarvitse enempää ruutuaikaa.

Tee leikkimökistä luovuuden kukoistuspaikka jo heti alusta alkaen ottamalla lapsi mukaan prosessiin. Anna heidän sanoa mielipiteensä mallista, ja kun rakennussarja Polhusilta saapuu, lapset voi olla mukana kasaamassa kokoon omaa leikkimökkiä. Vaikka rakennusajasta voi tulla pidempi yhdessä lasten kanssa, siitä voi tulla yhteinen muisto koko perheelle, ja autoa pienemmän talon kokoatte kasaan joka tapauksessa nopeasti.