Artikkelit

Start / Artikkelit / Huone filosofointiin

Huone filosofointiin

Monien mielikuva kompostikäymälästä on se, että kyseessä on rappeutunut, likainen rakennus, jonka ovi ei sulkeudu. Sinne mennään sisään, tehdään mitä täytyy tehdä, ja mennään nopeasti ulos ja toivotaan, että seuraavaan vierailuun on aikaa. Mutta niin ei tarvitse ollenkaan olla. Kompostikäymälän tulee olla luotettava ja kutsuva rakennus, jossa haluat viettää aikaa.

Kaikki riippuu siitä, kuinka suunnittelet sen. Hyvässä kompostikäymälässä on runsaasti tilaa. Ei ole mitään syytä joutua peruuttamaan sisään, koska tila on liian pieni kääntymiselle. Siellä voi tietysti säilyttää joitakin puutarhatyökaluja, joita haluat suojata sateelta ja lumelta, mutta vain jos tilaa on tarpeeksi.

Sitten on tietenkin värimaailma. Klassinen kompostikäymälä on ulkopuolelta punainen. Sen ei tarvitse olla, mutta se toimii ehdottomasti. Mutta on tärkeää, että se ei ole sisältä tumma ja synkkä. Tumma väritys vain saa sen tuntumaan pieneltä ja epävieraanvaraiselta. Lisäksi puhtaana pitäminen vaikeutuu. Panosta mieluummin vaaleisiin väreihin. Valkoinen tai luonnollinen puun väri tekee huoneesta paljon kutsuvamman.

Itse sisustussuunnittelussa tulee pyrkiä sekä viihtyisyyteen että käytännöllisiin valintoihin. Pidä lattia puhtaana asioista, joihin voi kompastua. Kompostikäymälässä vierailijan ei pitäisi joutua ohittamaan wc-paperivarastoja tai kaarnaämpäriä sisään tullessaan. Lattian jättäminen tyhjäksi helpottaa myös käymälän puhdistamista. Tiettyinä vuodenaikoina on helppo kuljettaa sisälle mutaa ja kosteita lehtiä. Varmista siksi, että kompostikäymälä on helppo puhdistaa.

On myös hyvä idea laittaa seinille hyllyt, joissa jokaiselle tavaralle on paikkansa. Kirjahylly, jossa on kirjoja ja lehtiä, paitsi koristaa tilaa, myös täyttää tehtävänsä. Vaikka et olisikaan wc:ssä lukevaa tyyppiä, se viestii rauhasta ja mukavuudesta. Voit vapaasti laittaa seinälle yksityiskohtaisen maalauksen tai julisteen, jota vierailija voi katsoa ja haaveilla. Jos seinät ovat neutraalin vaaleita, väriä voi lisätä eri tavoin.

Mutta paras häiriötekijä saavutetaan ehkä ikkunalla, ovella tai seinällä, josta voit katsoa luontoon. Tai hanki kaksiosainen, niin sanottu talliovi, josta voit valita, että yläosa on auki sään salliessa. Luonto on näkymä, johon ei koskaan kyllästy, ja jos olet onnekas, voit nähdä hirven tai ketun ikkunasta.