Artikkelit

Start / Artikkelit / Autotalli, uusi suosikkihuone?

Autotalli, uusi suosikkihuone?

Autotallin voi kokea kodin tylsimpänä huoneena – se on tila auton pysäköimiseksi, piste. Mutta autotalli on paljon enemmän ja tulet huomaamaan sen heti, kun sinulla on sellainen. Tai autokatos – katto on tärkein.

Ensimmäinen asia, jonka huomaat, on se, kuinka paljon paremmalta auto tuntuu ollessaan suojassa säältä ja tuulelta. Jää, lumi, märät lehdet ja kosteus ovat menneisyyttä. Tämä tarkoittaa, että sekä pelti että maali kestävät paljon pidempään ja paremmin. Ruostetahrat erityisen alttiilla alueilla, kuten jalkalistoissa ja pyöräkoteloissa, eivät näy yhtä selvästi kuin ulkona sateeseen pysäköidyssä autossa.

Kosteuden puute on havaittavissa myös muilla tavoilla. Lukot eivät jäädy eivätkä saranat jäykisty. Mutta myös sinä kuljettajana huomaat eron. Jos laitat lämmityksen päälle autossa, joka on ollut ulkona kylmässä ja/tai sateisessa säässä, se on varmasti kuiva, mutta lattian ja mattojen kosteuden ansiosta menee oma aikansa, ennen kuin huurre on kokonaan poistunut ikkunoista. Jokainen, jolla on auto yleensä ulkona, mutta joka saa jossain vaiheessa mahdollisuuden pitää autoa sisällä kuivumassa ja voi unohtaa hetkeksi ikkunoiden avaamisen, kumimattojen ravistelemisen ja niin edelleen, huomaa nopeasti eron. Melkein kuin sinulla olisi uusi auto. Siitä tunteesta voit nauttia jatkuvasti autotallin ansiosta.

Jos sinulla on autotalli, vältyt myös tavaroiden raahaamiselta ja kantamiselta, ja voit pitää kaiken autoon kuuluvan kätevästi yhdessä paikassa – talvirenkaat, kattoboksin, tavarasäleikön, koiran häkin, turvaistuimen ja paljon muuta. Kuvittele, ettei sinun tarvitse koskaan kysyä itseltäsi kysymystä "Mihin olen laittanut sen tällä kerralla?". Monet ihmiset antavat autoliikkeiden rengashotelliin säilytettäväksi renkaat, jotka eivät tällä hetkellä ole autossa, mutta sitten autoliikettä pitää käyttää myös renkaiden vaihtoon. Autoliikkeille ei ehkä ole aikaa vaihtaa renkaita juuri silloin, kun se sinulle sopii. Voit sitä paitsi vaihtaa renkaat itse, kun sinulla on tasainen betonilattia, jonka päällä on katto, kuten autokatoksessa tai autotallissa.

Renkaanvaihdon lisäksi uusissakin autoissa on todella paljon tehtävää, ja se onnistuu tietenkin käden käänteessä, jos sinulla on työkalut, hyvä valaistus ja hyvä paikka olla. Huolla ja huolehdi autostasi. Puhdista ja imuroi, tarkista öljy säännöllisesti (tai vaihda), tarkista pesuneste- ja jäähdytysnesteen tasot. Kaikesta tästä tulee paljon hauskempaa autotallin kanssa.