Artikkelit

Start / Artikkelit / 8 vinkkiä autotallin järjestämiseen

8 vinkkiä autotallin järjestämiseen

Kuulutko niihin, joilla ei ole tilaa autolleen autotallissa, koska se on tungettu niin täyteen tavaraa, ettet tiedä, mistä päästä lähtisit sekamelskaa purkamaan? Tässä esittelemme kahdeksan vinkkiä, joiden avulla autotallin tilan voi optimoida.

Jaa autotalli osiin 

Autotallia käytetään usein muunakin pihavarastona kuin pelkkänä auton säilytyspaikkana. Se voi olla yleispihavarasto, verstas, harrastehuone ja paljon muuta. Jakamalla tilan eri alueisiin varmistat, että kaikille käyttötarkoituksille on oma paikkansa rajoitetussa tilassa. Muutoin voi käydä niin, ettei tilasta ole hyötyä mihinkään tarkoitukseen. 

Työtaso 

Yksi suurimmista ongelmista ovat työtasot, ja tunti saattaa vierähtää helposti etsien työskentelytilaa, jolloin ei ehkä tule edes alkaneeksi työhön. Seinään asennettavalla työtasolla ja järkevällä työkalutaululla pääset nopeasti alkuun pienissä ja suurissa projekteissa. 

Tee se itse! 

Saatavilla on lukuisia valmiita kaappeja, laatikostoja ja lokeroita, mutta joskus kaikkein parasta on löytää oma ratkaisu. Katso millaisille työkaluille ja koneille autotallissasi tulee olla tilaa ja ota selvää, minkä tyyppisiä hyllyjä, laatikoita ja ripustimia tarvitset. Kenties toimistotarvikekaupasta ostettu penaali on täydellinen säilytyspaikka ruuvimeisseleille. Ajattele käytännöllisesti! 


Järjestele seinille 

Voit hyödyntää tilaa maksimaalisesti asentamalla seinille hyllyjä ja kaappeja. Puutarhatyökalut vievät tuskin lainkaan tilaa, jos ne riippuvat seinillä, kun taas lattialla maatessaan ne vievät helposti kaiken tilan. Korivaunujen, hyllyjen ja hyllykonsolien avulla voit luoda erinomaisen säilytysjärjestelmän seinälle. 


Järjestä tavaroita kattoon 

Katto on toinen hyödyntämätön tila. Katossa kukaan ei kompastu heitteille jätettyihin tavaroihin tai sotkuihin. Fiksulla laatikostojärjestelmällä voit helposti järjestellä omaisuuttasi järkevällä tavalla. Auton osat, työkalut, urheiluvälineet, kengät, joulutavarat ja naulat – jokainen omalla paikallaan, helposti löydettävissä. 

Linkki projektiin

Optimoi parkkeeraus 

Vaikka tuntisit autosi mittasuhteet kuin omat taskusi, autotalliin parkkeeraaminen on aina ahdasta. Jos sinulla on epäonnea, riittää siihen vain kerta, kun ajaa muutaman sentin liian pitkälle tai avaa oven huolimattomasti, jolloin lakkaus kärsii tai tulee lommo. Veneillessä ripustetaan kumiset tai styroksiset lepuuttajat laivan reunan yli pitämään laivaa kauempana toisista aluksista ja kovista laitureista. Tämä toimii yhtä hyvin autoille kiinnittämällä niitä autotallin seinille. Toinen tapa merkata parkkeerauspaikka on ripustaa tennispalloja katosta siten, että tiedät milloin meinaat ajaa liian pitkälle.  

Hanki autotallin oveen toimiva ratkaisu 

Tavallisella kännykällä voit ohjata ovea, avata sen auton sisältä ja jälkikäteen sulkea oven. Kaikki tämä onnistuu antureiden avulla. Lisäksi se säästää aikaa, kun ei tarvitse hypätä ulos autosta yhtä ylimääräistä kertaa. Tällainen ratkaisu tarjoaa myös turvaa ja pitää sekä varkaat että rotat kaukana. 

Löydä uusia käyttötarkoituksia 

Kun olet siivonnut autotallin, voi hyvin käydä niin, että sieltä löytyy enemmän tilaa kuin uskoitkaan. Ehkä saat sinne työhuoneen tai kotikuntosalin auton lisäksi. Tai vaikka korjausverstaan tai pyöräverstaan – kaikki riippuu siitä, kuinka hyvin siivous onnistui ja millaisia kiinnostuksenkohteita taloudessa on. 

Vietä siis hetki autotallissa ja tee entisestä autotallistasi historiaa muuntamalla se tilaksi, joka on täynnä positiivista energiaa!