Artikkelit

Start / Artikkelit / Ovien säätö – näin säädät ovemme

Ovien säätö – näin säädät ovemme

Käyttöopas ovien säätöön

Ovien säätö saranoiden avulla

Joskus ovi voi hangata, mikä tarkoittaa, että se ottaa kiinni johonkin sulkiessa. Riippuen siitä, mihin ovi hankaa, voit säätää ovea saranoiden avulla. 

Säätö tapahtuu nostamalla ovi saranoiltaan, eli avaamalla ovi ja nostamalla ovilehdestä. Sen jälkeen voit ruuvata saranakiinnikkeitä sisään ja ulos sekä ovilehdestä että karmien saranaosasta. Tällä tavoin nostamalla ovilehteä useamman kerran ja samalla säätäen saranakiinnikkeitä eri kierrosmäärillä voit kokeilla, miten ovi asettuu paikalleen. 


Esimerkki

Jos ovi hankaa oven etureunasta ovilehden yläosasta

Nosta ovilehteä. Ruuvaa ovilehden ylempää saranaa 2 kierrosta enemmän kiinni. Ruuvaa ovilehden alemman saranan ruuvia 2 kierrosta ulospäin. Anna keskimmäisen saranan olla. Nosta ovilehti takaisin paikalleen ja kokeile auttoiko se.

Jos oven alaosan etureunaan jää rako niin, että se ei ole tasallaan suljettaessa ovi. 

Nosta ovilehteä. Ruuvaa ovenkarmin ylemmän saranan ruuvia 2 kierrosta ulospäin. Ruuvaa ovenkarmin alemman saranan ruuvia 2 kierrosta sisäänpäin. Anna keskimmäisen saranan olla. Nosta ovilehti takaisin paikalleen ja kokeile auttoiko se.


Oven säätäminen saranoiden avulla: 

Jos saunan oven lukko ei lukitu riittävästi, jolloin ovi aukeaa itsekseen tai ovi liikkuu, voit helposti säätää ovea.

Ruuvaamalla lukkorullan alla olevaa ruuvia sisään tai ulos voit säätää lukkorullan pituutta ovilehdessä, jolloin saat sen kohdalleen. Kokeile ruuvaamalla muutama kierros kerrallaan.