Artikkelit

Start / Artikkelit / Tavarat järjestykseen varaston avulla

Tavarat järjestykseen varaston avulla

Varaston hankkiminen voi tuntua tylsimmältä mahdolliselta ostokselta, jonka voi tehdä. Eihän se ole mitään verrattuna paviljonkiin, huvimajaan tai asuttavaan pientaloon. Varastossa on neljä seinää ja katto. Ei ehkä edes ikkunaa.

Mutta varasto voi olla paljon enemmän kuin varastointipaikka, jonne viskataan tavarat, joita ei hennota heittää pois. Varastorakennus on mahdollisuus laittaa elämä järjestykseen. Me kaikki olemme juosseet ympäriinsä ja etsineet jotain, mitä tiedämme omistavamme, muttemme tiedä, missä se on. Uuden ostaminen vain siksi, ettei löydä vanhaa, on vaivalloista, eikä aina edes mahdollista tai järkevää käyttää kallista vapaa-aikaansa etsimiseen.

Kaiken tämän voi välttää sisustamalla varaston parhaalla mahdollisella tavalla. Hyllyt, jotka jakavat tavarat eri kategorioihin, laatikot selkeillä etiketeillä ja kenties työkalutaulu, jossa jokaisella työkalulla on oma paikkansa ja siitä voi heti nähdä, onko jokin työkalu poissa tai mennyt epäjärjestykseen.

Eikä sillä ole merkitystä, mitä varten varasto on hankittu. Ongelmat ja parannusmahdollisuudet ovat samat, olipa varasto sitten hankittu puutarhatyökalujen ja ulkokalusteiden säilyttämiseen tai paljon materiaaleja ja työkaluja vaativaan harrastukseen. Ammattilaisille järjestys ja tavaroiden näkyvyys on vielä tärkeämpää. Jos omistaa puusepänverstaan, autokorjaamon tai ompelimon, ei voi kulkea ympäriinsä etsien oikeaa työkalua, tai käyttää jotain huonompaa, koska ei löydä parempaa. Kalliiden erikoistyökalujen ostaminen ei hyödytä mitään, jollei niitä löydä. Tehdäkseen aina parhaan laatuista työtä, oikeiden asioiden on oltava oikeilla paikoillaan.

Viimeisimpinä vuosina yhä useampi on ymmärtänyt tämän. Japanilaisen järjestelyasiantuntijan Marie Kondon kirjat myyvät kuin häkä. Ylipäätään siivous ja järjestely on korvannut erilaiset itseapuoppaat, joilla kasvatetaan itsetuntemusta ja löydetään sisäinen ilo. Siinä ei ole mitään kummallista. Sen lisäksi, että elämänhallinta säästää aikaa ja energiaa, on myös paljon hauskempaa, kun tavaroilla on paikkansa ja järjestyy säilyy aina. Se vähentää stressiä ja selkeyttää elämää.

On olemassa kahden tyyppisiä ihmisiä. Niitä, joilla asiat on järjestyksessä ja niitä, jotka toivoisivat, että ne olisivat. Ostamalla oikeantyyppisen varaston sopimaan omaan elämään parhaiten voi huomata kuuluvansa selkeästi ensimmäisen kategorian ihmisiin.