Katso kaikki juttumme ja uutisemme

Alta löydät kaikki rakennus- ja sisustustuotteemme.

Leikkimökin rakentaminen – vinkit

Leikkimökin rakentaminen on asia, joka löytyy usean vanhemman to-do-listalta. Ehkä leikkimökki on enemmän lasten haave kuin aikuisten, mutta on kaikkien etu, että lapset touhuavat omalla tontilla, riittävän kaukana ollakseen yksin leikkiensä kanssa ja riittävän lähellä ollakseen vanhempien valvovan silmän alla. 

Lue lisää

Saunan rakentaminen ja eristäminen

Saunan rakentaminen ja eristäminen ei ole erityisen hankalaa, mutta on olemassa muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon saadakseen täydellisen lopputuloksen.

Lue lisää

Seinäkasvihuone

Seinäkasvihuone on kasvihuoneen "älykäs" versio, joka vie vähemmän tilaa tontilla ja joka myös saa osansa lämmöstä, jonka asuinrakennuksen seinä säteilee. Näin seinäkasvihuone pysyy luonnollisella tavalla suojattuna pakkaselta ja kasvisi viihtyvät paremmin lämpimämmässä ympäristössä kasvihuoneessa . Saamalla lämpöä sekä auringosta että seinästä voit pidentää kasvien ja kukkien kasvukautta.

Lue lisää

Näin rakennat konservatorion

Oletko harkinnut konservatorion rakentamista? Jos näin on – tee se! Elämä on aivan liian lyhyt asioista haaveiluun, etenkin kun kyseessä on asiat, jotka on melko helppo toteuttaa. Osta rakennuspaketti Polhusilta. Se on edullisempaa kuin valmiin rakennuksen ostaminen, mutta se on paljon nopeampaa kuin rakentaminen täysin alusta alkaen. Saat molempien maailmojen parhaat puolet.

Lue lisää

Saunamökit – muutakin kuin puuta

Puu on fantastinen rakennusmateriaali, tai pikemminkin puut ovat. Kaikissa puulajeissa on erilainen ulkonäkö ja erilaisia ominaisuuksia. Saunaa rakennettaessa on tärkeää valita oikea puu, joka sekä kestää lämpöä että tuntuu viileältä ihoa vasten. Saunapuu ei saa imeä liikaa itseensä liikaa kuumuutta.

Lue lisää

Huvimaja – paikka, josta katsella maailmaa

Huvimajan sisustuksen suhteen ei pidä olla huolimaton, mutta vielä tärkeämpää on sen sijainti. Huvimajan kauneus liittyy ensisijaisesti sen yhteydessä olevaan näkymään. Ajattele huvimajaa, jossa vierailet. Jos muistat, miltä se näytti, se on luultavasti pääasiassa ulkoapäin, mutta vielä todennäköisemmin muistat, mitä näit katsoessasi ulos ikkunoista. Kaikki eivät pysty sijoittamaan huvimajaa kauniin järven rannalle tai vuoristonäkymän viereen, josta on kilometrien näköala, mutta se ei tarkoita, etteikö voisi hankkia huvimajaa.

Lue lisää

Vierasmaja – paikka elämiseen

Vierasmaja tarjoaa monelle rauhaa ja hiljaisuutta – oman talon, jossa voi lukea, kirjoittaa ja työskennellä hiljaisuudessa. Mutta on myös mahdollista ajatella päinvastoin. Koska vierasmaja on vapaasti seisova rakennus, jonka seinissä on eristys, siellä on mahdollista asua ja oleskella häiritsemättä perheen tai rivitalonaapureiden rauhaa.

Lue lisää

Pidennä leikkimökin käyttöikää

Kaikki vanhemmat ovat yhtä mieltä siitä, että lapset kasvavat liian nopeasti. Yhtäkkiä he ovat muuttaneet pois kotoa ja kasvattavat omaa perhettään vanhempien ihmetellessä, kuinka näin kävi. Hehän ovat tuskin itse vanhentuneet kuluneiden kahdenkymmenen vuoden aikana.

Lue lisää

Ympärivuotiseen käyttöön soveltuva kesämökki

Koronapandemia on johtanut uuteen vihreään aaltoon. Työnantajat alkoivat suositella työntekijöilleen kotoa työskentelemistä tartunnan leviämisen vähentämiseksi, ja monet huomasivat kotona olemisen edut. Tämä tarkoittaa sitä, että voit syödä aamiaista lasten kanssa, välttää ruuhkassa istumista, säästää matka-aikaa ja valmistaa rauhassa oman lounaan. Aiemmin kokoushuoneissa pitämäsi kokoukset onnistuivat täydellisesti verkossa, ja usein niistä tuli myös tehokkaampia ja paremmin jäsenneltyjä kuin jos kaikkien osallistujien olisi pitänyt kokoontua yhteen ja samaan paikkaan.

Lue lisää

Pihavarasto – säilytysunelmasta totta

Monet naiset haaveilevat walk-in-closetista, kun taas miehet näkevät edessään täysin varustetun työpajan, jossa he voivat harjoitella käsityötaitojaan ja sotkea vapaasti. Lapset haluavat kenties leikkimökin tai piilopaikan, ehkä ylös puuhun, jonne aikuiset eivät pääse, ja aikuiset lottoavat voittaakseen unelmapalkinnon ja hankkiakseen oman linnan. Karkeasti yksinkertaistettuna tietysti – kaikki eivät tietenkään haaveile linnoista tai majoista, eikä jokaiselle miehelläkään ole vanhaa toteutumatonta unelmaa oman pihavaraston hankkimisesta. Pihavarasto on neliön muotoinen kuori, jonka ainoa käyttötarkoitus on täyttyä tavaroilla, joita et tällä hetkellä tarvitse, joten se on pikemminkin unelmatalon vastakohta.

Lue lisää

Kompostikäymälä – ympäristöystävällinen tulevaisuus

Kompostikäymälän pystyttäminen ei tarkoita, että yrität kääntää aikaa 200 vuotta taaksepäin. Päinvastoin! Tiedämme nykyään, että ei ole ympäristön kannalta hyödyllistä sekoittaa ihmisten jätetuotteita veteen ja kuljettaa ne käsittelyasemalle, jossa vesi on puhdistettava uudelleen. Tämä käsittely on kallista sekä maaperälle että lompakolle riippumatta siitä, tapahtuuko kuljetus putkissa ja johdoissa vai rekoilla lietteen tyhjennyksen avulla. Sekä "ykkönen" että "kakkonen" voidaan sen sijaan käyttää viljelyssä muuttamalla jätteet lannaksi.

Lue lisää

Autotalli, uusi suosikkihuone?

Autotallin voi kokea kodin tylsimpänä huoneena – se on tila auton pysäköimiseksi, piste. Mutta autotalli on paljon enemmän ja tulet huomaamaan sen heti, kun sinulla on sellainen. Tai autokatos – katto on tärkein.

Lue lisää

Kylpytynnyri, uusi kokoushuone

Kuinka usein keskustelet muiden ihmisten kanssa? Et ehkä yhtä usein, et ainakaan kuten ennen. Uudella tekniikalla on monia etuja, mutta se on myös vähentänyt henkilökohtaista keskustelua. Mieti esimerkiksi työpaikan lounasravintolaa. Siellä tapasimme kollegoja ja söimme yhdessä lounasta. Eikä työkavereita tavannut vain lounaalla, vaan heidän kanssaan vietettiin myös pari kahvitaukoa. Mutta sitten jokainen sai älypuhelimen ja kaikki muuttui. Nyt ei enää tarvinnut kanssaihmisiä ollakseen sosiaalinen, vaan seuraa sai katsomalla puhelimen näyttöä.

Lue lisää

Sauna – paikka, jossa voit olla oma itsesi

Maailma on täynnä ihmisiä, joille status on kaikista tärkein. On tärkeää, että sinulla on oikeanlaiset vaatteet, oikeanlainen tyyli, kampaus ja auto. Puhumattakaan siitä, että sinut pitää nähdä oikeiden ihmisten seurassa. Kaikki tämä vain osoittaaksesi, että olet menestynyt, joku, jota katsoa ylöspäin ja ottaa vakavasti. Ihmisillä ei ole koskaan aikaisemmin ollut samanlaista pakkomiellettä oikean aseman saavuttamisesta.

Lue lisää

Huvimajan historia

Huvimajat saattavat olla erittäin suosittuja juuri nyt, mutta kyseessä ei todellakaan ole uusi ilmiö. Jo 1600-luvulla, kun renessanssiajan puutarhat varustettiin labyrinteillä, niiden viereen pystytettiin huvimajoja. Sitten seurasivat barokkipuutarhat geometrisine kuvioineen – ja huvimajat. 1700-luvun jälkipuoliskolla saapuivat romantiikkapuutarhat ja englantilaiset puistot. Suorat kulmat ja labyrintit olivat poissa, ja sen sijaan edessä olivat mutkittelevat sorapolut, kaarisillat, epäsäännölliset kiviosuudet ja – jälleen – huvimajat.

Lue lisää

Leikkimökki jokaiselle

Leikkimökkejä usein ostetaan lasten vuoksi. Eikä mikään ihme, sillä kuka vanhempi ei haluaisi hemmotella lastaan hauskalla leikkimökillä? Vanhempana ei ole mitään hauskempaa kuin tehdä lapsesi onnelliseksi. Jos annat heille talon, sinusta tulee myös supervanhempi heidän silmissään, ja se on tietenkin maailman paras tunne. Myös kaikki aikuiset, joilla oli lapsena leikkimökki, muistavat, millaista oli, kun pihalla oli oma pieni talo. On siis selvää, että haluat antaa tämän myös omille lapsillesi.

Lue lisää

Kesämökki – toteutumista odottava unelma

Kesämökki – pieni torppa tai moderni loma-asunto –, jossa voi ladata akkuja, kun kaipaat taukoa arjesta, on monien unelma. Kuvittele, että voisit kasvattaa omia tomaattejasi, rakentaa kirjahyllyn tai vain istua kahvikuppi kädessäsi ja nauttia linnunlaulusta. Se on vasta elämää!

Lue lisää

Pihavarasto kuuluu jokaiseen kotiin

Pihavarasto hankitaan ensisijaisesti järjestyksen saamista varten. On aina mukavaa tietää, missä omat tavarat ovat ja pystyä säilyttämään niitä suojatussa paikassa, kuten tontilla olevassa varastorakennuksessa.

Lue lisää

Huone filosofointiin

Monien mielikuva kompostikäymälästä on se, että kyseessä on rappeutunut, likainen rakennus, jonka ovi ei sulkeudu. Sinne mennään sisään, tehdään mitä täytyy tehdä, ja mennään nopeasti ulos ja toivotaan, että seuraavaan vierailuun on aikaa. Mutta niin ei tarvitse ollenkaan olla. Kompostikäymälän tulee olla luotettava ja kutsuva rakennus, jossa haluat viettää aikaa.

Lue lisää

Kylpeminen tähtien alla

Yhteiskunnan kehitys etenee, halusimme sitä tai emme. Sillä on luonnollisesti monia etuja, mutta valitettavasti se tarkoittaa myös lisääntynyttä stressiä. Yhä useammat ihmiset palavat loppuun ja ovat sairaslomalla väsymyksestä johtuen, kun elämäntahti kiihtyy. Muutaman viikon kesäloma ei riitä rentoutumiseen, etenkin jos tietää, että edessä on kiireinen ja stressaava loppuvuosi. Meidän on siksi löydettävä hengähdyshetkiä jokapäiväisessä elämässä, tapoja rentoutua ja saada oman elämän hallinta takaisin.

Lue lisää

Ei vain autolle

On erittäin käytännöllistä olla autotalli tai autokatos, jossa auto on suojassa säältä ja tuulelta, mutta autotalli soveltuu paljon muuhunkin kuin vain auton pysäköintiin. Siellä voit säilyttää polkupyöriä, ruohonleikkureita tai ulkokalusteita. Osan vuodesta voit myös pysäköidä veneen autotalliin tai autokatokseen.

Lue lisää

Illallinen huvia täynnä olevassa talossa

Ikimuistoisen illallisen tarjoaminen on taidetta. Voit tarjota jotain mahtavaa, jota kukaan muu ei ole tarjonnut vieraillesi aikaisemmin, tai valmistaa jotain herkullista, jota olet tehnyt niin monta kertaa, että olet hionut reseptistä täydellisen. Mutta harvoin pelkkä ruoka tekee illallisesta todella erityisen. Sen sijaan kaikki muu ympärillä tekee ateriasta ikimuistoisen tapahtuman. Seura ja ympäristö tekevät ateriasta juhlavan tilaisuuden.

Lue lisää

Sauno kuin keskiajalla

Voisi melkein luulla, että sauna on uusi keksintö, varsinkin jos katsoo nykyaikaisesti suunniteltuja langattomalla kaukosäätimellä varustettuja sähkökiukaita, mutta ihmiset ovat saunoneet jo keskiajalta asti. Tai mahdollisesti pidempäänkin. Persialaisten paimentolaiskansojen sanotaan käyttäneen niin sanottuja "hikikylpyjä" jo kolmetuhatta vuotta sitten. Pohjoismaissa saunoissa on saunottu jo varmaan kaksituhatta vuotta, ja nykyään Tampere onkin Suomen virallinen saunapääkaupunki.

Lue lisää

Voiko mökissä asua?

Mökit ovat pieniä, käytännöllisiä ja suhteellisen edullisia. Ne toimivat moitteetta kotitoimistoina tai vierasmajoina, mutta voiko 25–30 neliömetrin kokoisessa tilassa todella asua? Se vaikuttaa mahdottomalta, jos on tottunut asumaan isommassa asunnossa, mutta on olemassa ihmisiä, jotka täysin vapaaehtoisesti asuvat asuntoautoissa tai asuntovaunuissa, ja ne ovat vielä mökkejäkin pienempiä.

Lue lisää

Vierasmaja – oma talo

Parisuhteessa eläminen tai perheen kanssa asuminen voi olla monen unelma. Jos omistaa talon, löytyy sieltä usein nurkkaus, jonne voi mennä olemaan rauhassa, kun tarvitsee omaa aikaa. Mutta useimmat haaveilevat toisinaan jostain omasta – paikasta, jonne voi lukittautua itsekseen tai tietää, että sinne palatessaan kaikki on juuri niin kuin sen lähtiessään jätti.

Lue lisää

Leikkimökit kehittävät luovuutta

Lasten leikkimökki voi olla tehty vanerilevyistä ja laudankappaleista, mutta ei ole mitään syytä siihen, että leikkimökin tulisi näyttää surkealta lautakasalta tontilla. Leikkimökit voivat, ja niiden tulisi, näyttää hyviltä. Polhusin leikkimökki näyttää ja toimii kuten oikea talo, se on vain todella paljon pienempi.

Lue lisää

Kesämökki – oma koti kullan kallis

Koronapandemia ja ympäristöhuoli ovat johtaneet aina vain väheneviin yksityisiin lentomatkoihin ja tehneet meistä myöntyväisiä viettämään lomat kotona. Siitä, mikä alkoi hieman vastentahtoisesti, on tullut hyvin tietoinen valinta. Loman tarkoitus on olla vapaalla ja ottaa rennosti, seurustella perheen kanssa ja ladata akkuja tulevaa, stressintäyteistä arkea varten, mutta pakettimatkat ovat kaikkea muuta kuin stressittömiä.

Lue lisää

Tavarat järjestykseen varaston avulla

Varaston hankkiminen voi tuntua tylsimmältä mahdolliselta ostokselta, jonka voi tehdä. Eihän se ole mitään verrattuna paviljonkiin, huvimajaan tai asuttavaan pientaloon. Varastossa on neljä seinää ja katto. Ei ehkä edes ikkunaa.

Lue lisää

Kompostikäymälä – ulkona sisätiloissa

Nykyisin on itsestään selvää, että useimmilla on vessa omassa asunnossa. Kun hätä tulee, voi vain mennä vessaan ja huuhdella kaikki todistusaineet vedellä viemäriin. Mutta vain sata vuotta sitten vesivessan omistaminen ei ollut lainkaan itsestäänselvyys asunnossa, ja jos mennään ajassa taaksepäin vielä muutama vuosisata, wc:nä toimi kuivakäymälä, niin sanottu kompostikäymälä.

Lue lisää

Talo autolle

Asuinrakennus on asumiseen tarkoitettu talo ihmisille, leikkimökki on ihmisten leikkimiseen. Autotalli on sitä vastoin talo autoille tai mahdollisesti moottoripyörille tai ruohonleikkurille, siis ennen kaikkea ajoneuvoille, ei ihmisille.

Lue lisää

Kylpytynnyri – oma spa tontilla

Sana "spa" tulee belgialaisesta paikkakunnasta Spa, jossa on lämpimiä, mineraalipitoisia lähteitä ja josta tuli lomakohde jo 1300-luvulla. Spa on hoitolaitos eli paikka, jossa lämpimän kylvyn avulla hoidetaan vaivoja. Useissa hotelleissa ja lomakohteissa on spa, koska se on niin suosittu konsepti. Meillä on nykyisin paljon stressiä työssä ja elämän palapelin koossa pitämisessä, jossa pitää hakea lapset, tehdä kotityöt ja muut velvollisuudet, joten mielellämme ottaisimme rennosti ja nauttisimme silloin, kun olemme vapaalla. Emme tarvitse enempää paineita, tarvitsemme rauhaa ja rentoutumista, nauttimista ja lepoa.

Lue lisää

Saunominen on terveysteko

Ihmiset ovat saunoneet muinaisista ajoista lähtien. Erityisesti syksyisin ja talvisin on ihanaa käpertyä saunan lämpöön, riippumatta siitä, onko se sähkölämmitteinen vai polttopuilla lämmitettävä. Mutta sauna ei ole pelkästään miellyttävä, vaan suorastaan terveellinen. Tutkimukset osoittavat, että säännöllinen saunominen vahvistaa vastustuskykyä, vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä, laskee verenpainetta ja kolesterolitasoa, vähentää jännityspäänsärkyä ja alakuloisuutta sekä tarjoaa keholle myrkkyjä poistavan vaikutuksen. Ihmisestä ei tule puhdas ainoastaan ulkoisesti, vaan myös sisäisesti.

Lue lisää

Huvimaja – sisällä, mutta ulkona

Huvimajat ovat usein kuusikulmaisia tai kahdeksankulmaisia, mutta ne antavat vaikutelman lähes pyöreästä muodosta. Suurien ikkunoiden ansiosta on tärkeää, mihin rakennus sijoitetaan, koska tässä näkymä on keskipisteessä. Ikkunat ovat keskeinen yksityiskohta huvimajassa. Koska ikkunat ovat joka suuntaan, tuntuu melkein siltä kuin olisi ulkona, vaikka istuisit sisällä talossa, jossa on sekä katto että seinät. Suuri ero ulkona olemiseen on se, että vältyt sateelta, tuulelta, kylmyydeltä ja hyönteisiltä ollessasi sisällä huvimajassa.

Lue lisää

Vierasmajasta hyötyy aina

”Kunpa minulla olisi yksi huone lisää!" Olemme varmasti kaikki ajatelleet niin joskus, ja jotkut meistä ajattelevat niin koko ajan. Silloin vierasmaja on ratkaisu ongelmaan. Jos hankit sen valmiina rakennuspakettina, saat ylimääräistä tilaa hetkessä, ja vaikka vierasmajat ovat kooltaan vain 10–15 neliömetriä, niistä on olemassa monia erilaisia versioita. Useimmissa on avoin pohjaratkaisu, vain yksi suuri huone, mutta on myös vierasmajoja, joissa on kaksi huonetta. Joissakin on monia ja suuria ikkunoita, kun taas toisissa ei ole juuri ollenkaan. 

Lue lisää

Mökki – talo, jolla on paljon mahdollisuuksia

Monet ihmiset haaveilevat mökistä monista eri syistä. On nimittäin useita eri syitä hankkia tämä monipuolinen rakennus. Tilaa tarvitaan aina ja rakentamalla mökin saat tilan ilman, että olemassa oleva asuintalo muuttuu rakennustyömaaksi. Kun uusi talo on valmis, saat sen ansiosta paljon vaihtoehtoja. 

Lue lisää

Tie hyvään perustukseen

Sanotaan usein, että kaikki hyvä luodaan perustuksesta lähtien. Ja tämä on totta useimmissa tapauksissa, etenkin kun puhutaan rakennusalasta. Tämä johtuu siitä, että oikotiet ovat harvoin hyvä vaihtoehto. Aivan ensimmäinen käytännön askel kaikissa rakennuksissa on tietysti perustus, jolla rakennus lepää. Tämä on asia, jonka kaikki suuret rakennusyritykset tietävät, mutta josta myös kaikkien innokkaiden yksityishenkilöiden tulee olla tietoisia, kun he aloittavat rakennusprojektejaan. 

Lue lisää

Ovien säätö – näin säädät ovemme

Käyttöopas ovien säätöön

Lue lisää

Inspiraatio leikkimökki

Etsitkö hienoa leikkimökkiä lapsille, muttet tiedä minkä valitsisit?

Lue lisää

Julkisivun maalaaminen – vinkkejä puutalon maalaamiseen

Kun ajattelee talonrakennusta, ensimmäisenä asiana tulee mieleen koko rakennusprosessi. Mutta julkisivun maalaaminen on vähintään yhtä tärkeää. Käsittelemätön puu lahoaa nopeasti, kerää homepilkkuja ja harmaantuu. Ensimmäinen vaihe tässä dramaattisessa tapahtumaketjussa ei ole sade tai lumi, vaan auringon UV-säteet, joilta suojaamiseksi talo tulee maalata. Näin kertoo Stefan Wahlberg, AkzoNobelin, ison maalikonsernin, tekninen konsultti. Konsernin valikoimassa on tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Nordsjö, Cuprinol ja Hammerite. 

Lue lisää

Mökin rakentaminen

Kun olet aloittamassa mökin  rakentamisen tontillesi, se voi olla fiksu tapa hankkia lisätuloja, toimia ensiasuntona teinille, joka haluaa muuttaa pois kotoa tai vieraskotina, kun sukulaiset ja ystävät tulevat käymään. On myös tuhat syytä haluta enemmän tilaa, ja mökkien rakentaminen on myös helpompaa kuin uskoisikaan.

Lue lisää

Rakennussarjan hyvät puolet

On eri asia ostaa Ikean huonekaluja, mutta uskaltaako todella ostaa kokonaisen talon rakennussarjana? Kirjahyllyn ja rakennuksen, kutenmökin, vierasmajan, pihavaraston, kesämökin, saunan, autotallin, autokatoksen, huvimajan, paviljongin tai niinkin pienen talon kuin kompostikäymälän tai leikkimökin, välillä on suuri ero. Lyhyt vastaus on "kyllä". Seuraavaksi kerromme yksityiskohtaisemman vastauksen ja syitä.

Lue lisää

Tätä u-arvolla tarkoitetaan

U-arvo on käsite, josta puhutaan asiantuntijoiden parissa, mutta mitä se tarkoittaa ja kuinka suuri merkitys sillä on? Siitä otamme nyt selvää.

Lue lisää

Järkevää sisustusta

Useimmat, jotka ovat joskus käyneet asuntovaunun tai asuntoauton sisällä, ovat hämmästelleet sitä, miten tarkkaan harkittua kaikki on. Jokainen pinta on optimaalisesti suunniteltu, kaikkialla on säilytystilaa ja monilla huonekaluilla on monia toimintoja. Istuimien alla on säilytystilaa, pöytä taittuu kasaan, jotta siitä yhdessä viereisen sohvan kanssa saa tehtyä sängyn; työkalut, säiliöt sun muut ovat kokoontaitettavia, jotta ne veisivät mahdollisimman vähän tilaa, kun niitä ei käytetä. Mitään ei ole jätetty sattuman varaan!

Lue lisää

Asuminen ja eläminen pienissä taloissa – "Tiny Houses"

Mikroasuminen on trendi, joka on kasvanut voimakkaasti ympäri maailman. Siihen viittaa otsikon englanninkielinen nimi, jolle ei ole olemassa suoraa suomenkielistä vastinetta. Yhdysvalloissa, joka on Tiny house -liikkeen kotimaa, kaikki alle 500 neliöjalan (46,5 neliömetrin) talot lasketaan pieniksi taloiksi, mutta monet asuvat huomattavasti pienemmissä taloissa.

Lue lisää

Löydä oikea lämmitystapa

Vaikka vierasmajaa tai mökkiä ei olisi tarkoitus lämmittää ja käyttää kylmään vuodenaikaan, tulee sinne silti asentaa jonkinlainen lämpökaapeli, mikäli rakennukseen on vedetty vedet, eikä koko järjestelmää haluta tyhjentää joka vuosi.

Lue lisää

Kuinka paljon talo saa maksaa?

Kun rakennetaan taloa, kustannukset helposti karkaavat käsistä. Etukäteen on vaikea tietää, kuinka paljon kaikki tulee maksamaan, sillä odottamattomia kuluja voi ilmaantua matkan varrella ja yhtäkkiä käsissään on taloprojekti, josta ei tiedä, miten selvitä taloudellisesti.

Lue lisää

Mökki vuokrausprojektina

On monia syitä haluta hankkia mökki. Ehkä yleisin on niistä on se, että tarvitset lisätilaa, mutta tarve mökin hankinnalle vaihtelee ihmisten elämäntarpeiden mukaan.

Lue lisää

8 vinkkiä autotallin järjestämiseen

Kuulutko niihin, joilla ei ole tilaa autolleen autotallissa, koska se on tungettu niin täyteen tavaraa, ettet tiedä, mistä päästä lähtisit sekamelskaa purkamaan? Tässä esittelemme kahdeksan vinkkiä, joiden avulla autotallin tilan voi optimoida.

Lue lisää

Näin helposti asennat perustuksen

Kaikki talot alkavat perustuksesta, olipa kyseessä neliömetrin kokoinen työkaluvaja tai kaksikerroksinen omakotitalo. Kaikkiin rakennuksiin pätee myös se, että perustuksen laiminlyöntiä ei ole mahdollista pelastaa rakentamalla erityisen hyvää taloa. Perusta on syystäkin ensimmäinen osa talon rakennusta, sillä se on... kaikkein perustavin.

Lue lisää

Saunan kiukaan ja savupiipun asennus

Asenna palomuuripaneelit sen huoneen nurkkaan, johon kiuas sijoitetaan. Nämä levyt voidaan sitten maalata tai peittää laatoilla tai kaakeleilla, mutta muista tällöin valita pinnoite, joka kestää lämpöä värjäytymättä. Levyt voi myös jättää sellaisiksi kuin ne ovat. Kiukaan ollessa paikoillaan niitä on joka tapauksessa vaikea nähdä.

Lue lisää

Vierasmaja – vierashuone omalla tontilla

Vierasmaja sopii moneen tarkoitukseen: kotitoimistoksi, pihavarastoksi, pimiöksi, työpajaksi… Ehkä tarvitset sitä eniten silloin, kun tilan puute yllättää. Jos kotona ei vieraile yövieraita kovin usein, vain harva ihminen sisustaa sinne ylimääräisen makuuhuoneen. Silloin se nimittäin seisoisi täysin käyttämättömänä, kun kukaan ei ole vierailemassa, mikä useimmille meistä on hyvin normaali tilanne.

Lue lisää

Mökki – kompakti valinta

Kun luet erilaisia artikkeleita ihmisistä, jotka asuvat mökissä, saatat yllättyä siitä, kuinka tehokasta se on. Jokaisella asialla on oma paikkansa, ja vaikka kyseessä on usein pieni talo, se ei tunnu sotkuiselta tai ahtaalta. Tärkeintä on, että jokainen tila on taitavasti suunniteltu. 

Lue lisää