Katso kaikki juttumme ja uutisemme

Alta löydät kaikki rakennus- ja sisustustuotteemme.

Leikkimökin rakentaminen – vinkit

Leikkimökin rakentaminen on asia, joka löytyy usean vanhemman to-do-listalta. Ehkä leikkimökki on enemmän lasten haave kuin aikuisten, mutta on kaikkien etu, että lapset touhuavat omalla tontilla, riittävän kaukana ollakseen yksin leikkiensä kanssa ja riittävän lähellä ollakseen vanhempien valvovan silmän alla. 

Lue lisää

Saunan rakentaminen ja eristäminen

Saunan rakentaminen ja eristäminen ei ole erityisen hankalaa, mutta on olemassa muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon saadakseen täydellisen lopputuloksen.

Lue lisää

Voiko mökissä asua?

Mökit ovat pieniä, käytännöllisiä ja suhteellisen edullisia. Ne toimivat moitteetta kotitoimistoina tai vierasmajoina, mutta voiko 25–30 neliömetrin kokoisessa tilassa todella asua? Se vaikuttaa mahdottomalta, jos on tottunut asumaan isommassa asunnossa, mutta on olemassa ihmisiä, jotka täysin vapaaehtoisesti asuvat asuntoautoissa tai asuntovaunuissa, ja ne ovat vielä mökkejäkin pienempiä.

Lue lisää

Vierasmaja – oma talo

Parisuhteessa eläminen tai perheen kanssa asuminen voi olla monen unelma. Jos omistaa talon, löytyy sieltä usein nurkkaus, jonne voi mennä olemaan rauhassa, kun tarvitsee omaa aikaa. Mutta useimmat haaveilevat toisinaan jostain omasta – paikasta, jonne voi lukittautua itsekseen tai tietää, että sinne palatessaan kaikki on juuri niin kuin sen lähtiessään jätti.

Lue lisää

Leikkimökit kehittävät luovuutta

Lasten leikkimökki voi olla tehty vanerilevyistä ja laudankappaleista, mutta ei ole mitään syytä siihen, että leikkimökin tulisi näyttää surkealta lautakasalta tontilla. Leikkimökit voivat, ja niiden tulisi, näyttää hyviltä. Polhusin leikkimökki näyttää ja toimii kuten oikea talo, se on vain todella paljon pienempi.

Lue lisää

Kesämökki – oma koti kullan kallis

Koronapandemia ja ympäristöhuoli ovat johtaneet aina vain väheneviin yksityisiin lentomatkoihin ja tehneet meistä myöntyväisiä viettämään lomat kotona. Siitä, mikä alkoi hieman vastentahtoisesti, on tullut hyvin tietoinen valinta. Loman tarkoitus on olla vapaalla ja ottaa rennosti, seurustella perheen kanssa ja ladata akkuja tulevaa, stressintäyteistä arkea varten, mutta pakettimatkat ovat kaikkea muuta kuin stressittömiä.

Lue lisää

Tavarat järjestykseen varaston avulla

Varaston hankkiminen voi tuntua tylsimmältä mahdolliselta ostokselta, jonka voi tehdä. Eihän se ole mitään verrattuna paviljonkiin, huvimajaan tai asuttavaan pientaloon. Varastossa on neljä seinää ja katto. Ei ehkä edes ikkunaa.

Lue lisää

Kompostikäymälä – ulkona sisätiloissa

Nykyisin on itsestään selvää, että useimmilla on vessa omassa asunnossa. Kun hätä tulee, voi vain mennä vessaan ja huuhdella kaikki todistusaineet vedellä viemäriin. Mutta vain sata vuotta sitten vesivessan omistaminen ei ollut lainkaan itsestäänselvyys asunnossa, ja jos mennään ajassa taaksepäin vielä muutama vuosisata, wc:nä toimi kuivakäymälä, niin sanottu kompostikäymälä.

Lue lisää

Talo autolle

Asuinrakennus on asumiseen tarkoitettu talo ihmisille, leikkimökki on ihmisten leikkimiseen. Autotalli on sitä vastoin talo autoille tai mahdollisesti moottoripyörille tai ruohonleikkurille, siis ennen kaikkea ajoneuvoille, ei ihmisille.

Lue lisää

Kylpytynnyri – oma spa tontilla

Sana "spa" tulee belgialaisesta paikkakunnasta Spa, jossa on lämpimiä, mineraalipitoisia lähteitä ja josta tuli lomakohde jo 1300-luvulla. Spa on hoitolaitos eli paikka, jossa lämpimän kylvyn avulla hoidetaan vaivoja. Useissa hotelleissa ja lomakohteissa on spa, koska se on niin suosittu konsepti. Meillä on nykyisin paljon stressiä työssä ja elämän palapelin koossa pitämisessä, jossa pitää hakea lapset, tehdä kotityöt ja muut velvollisuudet, joten mielellämme ottaisimme rennosti ja nauttisimme silloin, kun olemme vapaalla. Emme tarvitse enempää paineita, tarvitsemme rauhaa ja rentoutumista, nauttimista ja lepoa.

Lue lisää

Saunominen on terveysteko

Ihmiset ovat saunoneet muinaisista ajoista lähtien. Erityisesti syksyisin ja talvisin on ihanaa käpertyä saunan lämpöön, riippumatta siitä, onko se sähkölämmitteinen vai polttopuilla lämmitettävä. Mutta sauna ei ole pelkästään miellyttävä, vaan suorastaan terveellinen. Tutkimukset osoittavat, että säännöllinen saunominen vahvistaa vastustuskykyä, vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä, laskee verenpainetta ja kolesterolitasoa, vähentää jännityspäänsärkyä ja alakuloisuutta sekä tarjoaa keholle myrkkyjä poistavan vaikutuksen. Ihmisestä ei tule puhdas ainoastaan ulkoisesti, vaan myös sisäisesti.

Lue lisää

Ovien säätö – näin säädät ovemme

Käyttöopas ovien säätöön

Lue lisää

Inspiraatio leikkimökki

Etsitkö hienoa leikkimökkiä lapsille, muttet tiedä minkä valitsisit?

Lue lisää

Julkisivun maalaaminen – vinkkejä puutalon maalaamiseen

Kun ajattelee talonrakennusta, ensimmäisenä asiana tulee mieleen koko rakennusprosessi. Mutta julkisivun maalaaminen on vähintään yhtä tärkeää. Käsittelemätön puu lahoaa nopeasti, kerää homepilkkuja ja harmaantuu. Ensimmäinen vaihe tässä dramaattisessa tapahtumaketjussa ei ole sade tai lumi, vaan auringon UV-säteet, joilta suojaamiseksi talo tulee maalata. Näin kertoo Stefan Wahlberg, AkzoNobelin, ison maalikonsernin, tekninen konsultti. Konsernin valikoimassa on tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Nordsjö, Cuprinol ja Hammerite. 

Lue lisää

Rakennussarjan hyvät puolet

On eri asia ostaa Ikean huonekaluja, mutta uskaltaako todella ostaa kokonaisen talon rakennussarjana? Kirjahyllyn ja rakennuksen, kutenmökin, vierasmajan, pihavaraston, kesämökin, saunan, autotallin, autokatoksen, huvimajan, paviljongin tai niinkin pienen talon kuin kompostikäymälän tai leikkimökin, välillä on suuri ero. Lyhyt vastaus on "kyllä". Seuraavaksi kerromme yksityiskohtaisemman vastauksen ja syitä.

Lue lisää

Tätä u-arvolla tarkoitetaan

U-arvo on käsite, josta puhutaan asiantuntijoiden parissa, mutta mitä se tarkoittaa ja kuinka suuri merkitys sillä on? Siitä otamme nyt selvää.

Lue lisää

Järkevää sisustusta

Useimmat, jotka ovat joskus käyneet asuntovaunun tai asuntoauton sisällä, ovat hämmästelleet sitä, miten tarkkaan harkittua kaikki on. Jokainen pinta on optimaalisesti suunniteltu, kaikkialla on säilytystilaa ja monilla huonekaluilla on monia toimintoja. Istuimien alla on säilytystilaa, pöytä taittuu kasaan, jotta siitä yhdessä viereisen sohvan kanssa saa tehtyä sängyn; työkalut, säiliöt sun muut ovat kokoontaitettavia, jotta ne veisivät mahdollisimman vähän tilaa, kun niitä ei käytetä. Mitään ei ole jätetty sattuman varaan!

Lue lisää

Asuminen ja eläminen pienissä taloissa – "Tiny Houses"

Mikroasuminen on trendi, joka on kasvanut voimakkaasti ympäri maailman. Siihen viittaa otsikon englanninkielinen nimi, jolle ei ole olemassa suoraa suomenkielistä vastinetta. Yhdysvalloissa, joka on Tiny house -liikkeen kotimaa, kaikki alle 500 neliöjalan (46,5 neliömetrin) talot lasketaan pieniksi taloiksi, mutta monet asuvat huomattavasti pienemmissä taloissa.

Lue lisää

Löydä oikea lämmitystapa

Vaikka vierasmajaa tai mökkiä ei olisi tarkoitus lämmittää ja käyttää kylmään vuodenaikaan, tulee sinne silti asentaa jonkinlainen lämpökaapeli, mikäli rakennukseen on vedetty vedet, eikä koko järjestelmää haluta tyhjentää joka vuosi.

Lue lisää

Kuinka paljon talo saa maksaa?

Kun rakennetaan taloa, kustannukset helposti karkaavat käsistä. Etukäteen on vaikea tietää, kuinka paljon kaikki tulee maksamaan, sillä odottamattomia kuluja voi ilmaantua matkan varrella ja yhtäkkiä käsissään on taloprojekti, josta ei tiedä, miten selvitä taloudellisesti.

Lue lisää

8 vinkkiä autotallin järjestämiseen

Kuulutko niihin, joilla ei ole tilaa autolleen autotallissa, koska se on tungettu niin täyteen tavaraa, ettet tiedä, mistä päästä lähtisit sekamelskaa purkamaan? Tässä esittelemme kahdeksan vinkkiä, joiden avulla autotallin tilan voi optimoida.

Lue lisää